Silivri Facebook

Boğluca Deresi'nde Son Gün
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediyesi, Boğluca Deresi’ndeki koku ve görüntü kirliliğinin sona ermesine yönelik çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Deredeki suyu motopomp sistemi ile terfi merkezine aktaran Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, suyun boşaltılmasının ardından zemin temizliğine başladı. Dere zemininde bulunan balçığı vidanjörlerle çektiren Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tabandaki mil tabakayı cıvık olduğu için toprakla karıştırıp koyu kıvama getirerek iş makineleri ile taşıyor. Dere zemini günlük çalışmanın ardından düzenli olarak ilaçlanıyor. Çalışmaların son gününde derenin deniz ile Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında kalan bölümü temizlendi.
 
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş ve Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Halim Gül’ün yakından takip ettiği çalışmalarda yarın derenin zemini basınçlı suyla yıkanacak.
 
BOĞLUCA DERESİ’NDEKİ KÖTÜ KOKU VE GÖRÜNTÜ TARİHE KARIŞACAK
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Boğluca Deresi, kötü kokudan ve çirkin görüntüden en kısa sürede kurtulacak. Silivri’de altyapı çalışmalarının tamamlanması ve ardından Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yapılmasıyla, denizimiz de o eski tertemiz ve berrak görüntüsüne kavuşacak. Bunlar geçmişte Silivri için hayal bile edilemeyecek işlerdi ama bunları da yerine getiriyoruz. Bir hayali gerçekleştiriyoruz. Ekibimizle, ekipmanımızla belediyemizin bütün imkanlarını kullanarak on yıllardır birikmiş olan dere tabanındaki birikintileri temizledi. Kötü koku ve görüntü tarihe karışacak. Halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getiriyoruz.” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol