Silivri Facebook

Çevre aşkı mı, uyanıklık mı?
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Belediye park Bahçeler Müdür vekili, Harita Kadostra Teknisyeni ve Zabıta memurlarının olay yerinde yaptıkları inceleme’de ilginç bir durum ile karşılaştılar. Leylandi ve Fıstık çamı dikilmiş alan tel örgü ile çerili olup bir de bayrak direği dikilmek üzere beton atıldığı tespit ve rapor edildi.
Ferudun Eyüpoğlu isimli bir yurttaşın, Gazitepe mahallesi sınırları içinde kalan 35 parsel numaralı mera alanınının yaklaşık 5bin metrekarelik bölümünü tel örgü ile çevirdiği, bu alana izinsiz olarak çam fidanları diktiği ve “Kemal Eyüpoğlu Korusu” ismi verdiği; kendine ait olan 101 nolu parsele yaklaşık 700 metrekarelik bir alanı da dahil ederek tel örgü ile çevirerek kendi parseline kattığı tespit edildi. Silivri Belediyesi ekiplerince tespit yapılıp raporlanan durum sonrasında Silivri Belediye Encümenine havale edilen bu olay sonrasında Feridun Eyüpoğlu’na 7 günlük süre verildi. Bu süre içinde söz konusu alanda bulunan ağaçların, telörgülerin ve bayrak direği için dökülen betonun kaldırılması, verilen sürede gereken düzenleme yapılmadığı taktirde Belediye ekiplerince bu işlemin yapılacağı ve masrafının yüzde 20 fazlası ile kendisinden tahsil edileceği bildirildi.
 
12 Nisan tarihinde alınan encümen kararı’nda bayrak direği için dikilen betonun ve dikilen ağaçların kaldırılmasına ilişkin 7 günlük süre verilmesine karşın aradan geçen 15 gün’e karşın ne Eyüpoğlu tarafından ne de Belediye tarafından herhangi bir işlem yapılmadığının tespit ettik.Ayrıca beton olarak tespit edilmiş olan yere bayrak direğinin dikildiği ve göndere bayrak çekildiğini de tespit ettik. Buda encümen kararları sadece kağıt üzerinde mi kalıyor sorusunu akıllara getirdi.
 
Bu arada,halkın malı olan meraya ağaç dikme ve tel örgü ile çevirme işlemini hangi amaçla yaptığını araştırmak için aradığımız Eyüpoğlu’na ulaşamadık. Çevre dostu olarak ağaç dikmiş olabileceğini düşündüğümüz Eyüpoğlu için Gazitepeli bazı yurttaşların “ bu arkadaşın önce böyle çevirip sonra o alana sahiplenmek gibi bir niyeti olmadığını nereden biliyorsunuz?” tarzında soruları cevapsız kaldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol