Silivri Facebook

CHP'li Erel ve Köylü Başkan Turan'ı Topa Tuttu
 
Yarın sona erecek olan sergiyi geçtiğimiz Salı Günü, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve Uluslar arası Plastik Sanatlar Sanatçısı (UPS) Ayfer Köylü ziyaret etti. Sergiyi çok beğenen Erel ve Köylü ''Bu sergi daha büyük alanlarda sergilenerek, öğrencilerin motivasyonu sağlanmalıdır.'' Dedi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri dönem boyunca resim öğretmenleri Ömer Faruk Küçükkaya’nın önderliğinde hazırlamış oldukları resimlerini sergilemeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz Pazartesi Günü açılışı yapılan sergiyi CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Uluslar arası Plastik Sanatlar Sanatçısı  Ayfer Köylü’de ziyaret etti.
 
Yapılan çalışmaları çok beğenen Erel ve Köylü, resim öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya’yı tebrik ettiler. CHP Silivri İlçe Başkanı Nursel Erel, özellikle Atatürk resmi üzerine uygulanan çalışmayı çok beğendi. Erel ve Köylü, bu çalışmanın daha geniş bir alanda yapılarak öğrencilerin motivasyonun sağlanması gerektiğini vurguladığı konuşmasında “ Çocuklarımızın yaptığı çalışmalar için sanat eseri demek abartı olmayacaktır. Gerçekten muhteşem şeyler. Bunları başka yerde sergilense ve kimin yaptığı belirtilmese inanın yetişkin resim sanatçılarının eserleri olarak izlenir ve büyük beğeni kazanırlar. Silivrimizde bu tür etkinliklere oldukça açız. Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi’nin Sanat ve Kültür Festivali adı ile yaptığı etkinlikte çocuklarımızın resimleri de sergilenebilirdi. Bu konuda Sayın Küçükkaya ile yaptığımız sohbette çok mütevazi davrandığını görerek bu konuda başka bir şey söylemek istemiyorum. Ancak şunu kesinlikle istiyorum. Çocuklarımızın bu eserleri mutlaka daha geniş kitlelere ulaştırılmalı. Bu konuya ilişkin Kent Konseyinin Kültür ve Sanat kolunu da göreve davet ediyorum” dedi.
 
Bu çalışmanın daha geniş bir alanda sergilenmesi gerektiğini savunan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Silivri Kent Konseyi Kültür ve Sanat Birimi üyesi Ayfer Köylü: “Öğrencilerin el işlerini sergileyebilecek, faaliyetlerini gösterebilecek bir yere ihtiyaç var. Silivri’de festivalden önce, bir kültür merkezine ihtiyaç vardı. Kültür Binası kapatılan bir ilçenin festivali nasıl oluyor? Ben bu konuyu kent konseyinde gündeme getireceğim. Bu yaşta bu sergiyi ortaya çıkaran çocuklarımızın daha iyi ortamlarda çalışmalarını ve bunları en iyi şekilde sergilemeleri için elimizden geleni yapacağız.” Şeklinde konuştu. Kültür evinin kapatılmasının Silivri’de  büyük bir boşluk yarattığına da değinen ikili “sayın başkan göreve geldiğinden beri Kültür Merkezi yapılacağından sözedip duruyor. Hazır çalışan bir kültürevini kapatarak 3 yıldır aynı teraneyi okuyarak hiçbir adım atmayan yönetime sormak gerek “ Sayın yöneticiler, üç yıldır inşaatına başlayamadığınız kültür merkezini görev süreniz bitene kadar nasıl biteceğini de anlatsanız” dediler. Kültürevi kapatan bir başkanın Kültür ve sanat Festivali düzenlemesinin de nhe kadar inandırıcı olacağını soran CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel “ Sayın Başkandan istediğimiz şey çocuklarımızın bu sanatsal çalışmaları daha iyi ortamlarda ve geniş olanaklar ile yürütebilecekleri bir çadır.. O Kültür Merkezini anlata dursun ama sanat çadırını da çocuklarımızdan esirgemesin” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol