Silivri Facebook

Demiray'ı Unutmadılar
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
CHP Silivri İlçe Seçim Komisyonu Başkanı Yılmaz Kandemir önderliğinde, Silivrili bir grup siyasetçi tarafından yaptırıldı.
 
1973- 1977 yılları arasında, Silivri’de belediye başkanlığı yapan Şaban Demiray, geçirdiği bir hastalık sonucu 2005 yılında vefat etmişti. 82 yaşında hayata gözlerini yuman eski belediye başkanının mezarı, maddi imkansızlıklar yüzünden yaptırılamadı. Bundan yaklaşık bir sene önce Şaban Demiray’ın kızı Gülçin Demiray’a mezarlık yapılmasıyla ilgili söz veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın da konuyla ilgili herhangi bir girişimi olmadığı öğrenildi.
 
CHP Silivri İlçe Seçim Komisyonu Başkanı Yılmaz Kandemir, mezarlığın yapılmasına öncülük ederek, Silivri siyasetinden merkez sağ ve merkez soldaki isimleri bir araya getirdi. Silivrili siyasetçilerden oluşan 16 kişilik bir ekip, 1.600 YTL’ye mal olan mezarlığın tüm masraflarını karşıladı.
 
12 günde tamamlanan mezarlığın yapımı en çok Şaban Demiray’ın kızı, Gülçin Demiray’ı sevindirdi. Yılmaz Kandemir’in arayarak şükranlarını ileten Demiray, mezarlığın yapımında katkısı olan herkese teşekkür etti.
 
Solun kalesi olarak bilinen Silivri’de tabuları yıkıp, bir sağ partiden aday olarak belediye başkanı seçilen Şaban Demiray’ın mezarı, Silivri Eski Mezarlığı’nda bulunuyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol