Silivri Facebook

Hayallerindeki Silivri'yi Anlattılar
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediyesi, 1-25 Nisan 2007 tarihleri arasında ilçedeki lise ve dengi okul öğrencileri arasında “Hayalimdeki Silivri” konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Hayalindeki Silivri’yi kağıda döken öğrencilerin eserleri, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Silivri Lisesi Edebiyat Öğretmeni Selahattin Tüfek, Necip Sarıbekir Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aydın Akkın, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar ve Silivri Belediyesi Vekili Avukat, Yazar Hulusi Üstün’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Cem Uysal birinci, Şerife Baldöktü Meslek Lisesi öğrencisi Nur Banu Elitaş ikinci, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Yılmazer üçüncü seçildi.
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Özlem Çevik ve Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Taha Mehmet Gazioğlu ise jüri özel ödülüne layık görüldü.
 
ÖDÜLLERİNİ, TURAN VERDİ
“Hayalimdeki Silivri” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Cem Uysal’a bilgisayar, ikinci olan Şerife Baldöktü Meslek Lisesi öğrencisi Nur Banu Elitaş’a Dijital Fotoğraf Makinesi, üçüncü olan Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Yılmazer’e MP3 Çalar hediyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 88. yıldönümü kutlamalarında Silivri Stadı’nda Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan tarafından verildi.
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Özlem Çevik ve Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Taha Mehmet Gazioğlu’a ise jüri özel ödülü olarak MP3 çalar hediye edildi.
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçedeki sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyelerini verdi.
 
UYSAL’IN KALEMİNDEN HAYALİNDEKİ SİLİVRİ
Silivri Belediyesi’nin “Hayalimdeki Silivri” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Cem Uysal, hayalindeki Silivri’yi şu şekilde anlattı:
 
BİR HAYAL ZATEN SİLİVRİ
            Hayalimdeki Silivri…Silivri’deki hayalim…Hayal ve Silivri…
            Bu iki sözcüğü duyduğumda, mıknatısın çekici gücüyle birbirine koşan o kadar çok duygu belirdi ki zihnimde! Silivri, başlı başına bir hayal zaten benim için. Akşam vakti sahilinde yürümek, hele de azıcık daha uzaklaşmak, karışık seslerden ve kuşları duyabileceğim bir noktada oturmak, denizi izlemek bazen… Birkaç satıra eşlik edebilmesine izin vermek doğanın… Yazmayı bile Silivri’de sevmek…Ahmet Erhan okuyabilmek…
            Bir yer düşünün… Öyle ki İstanbul’un o soğuk esintisine inat o sıcacık var oluşunu adeta tüm benliğinizde hissettiriyor. Öyle ki bazen Beyoğlu aşkınızı giderme güdünüzü, sahilinde vereceğiniz bir mangal partisi fikrine anında dönüştürebiliyor. Konuya giriş yapma görevini üstlenmiş cümleler için kesinlikle çok uygun Silivri. Evet işte o yer; Silivri…
            Şüphesiz ki hepimiz seyahatlerde, aldığımız her nefesin temizliğine dikkat edecek kadar titiziz. Silivri, endişeleri anında ortadan kaldırabilecek bir yapıya sahip aslında. İlkbahar aylarında ellerinizle toplayabileceğiniz çiçekler… Yada yok ben toplamam diyenler için bir çok çiçekçi… Yüzmek istediğinizde yüzebileceğiniz güzel alanları… Güzel yerleşim mekanları… Şehirden uzaklaşayım diye düşünenler için her türlü etkinlik… Yürümek istediğinizde kulaklarınızda en sevdiğiniz şarkıyı ister istemez duyabileceğiniz güzel yolları… Silivri bu ve daha bir çok eşiz güzellikte bir ilçe.
            Bu ilçe dolaylarında ikamet eden biri olarak şunu kıvançla söyleyebilirim: Silivri kuvvetli bir gelişim sürecindedir. Bu çerçevede Silivri’de yolların yapıldığını, altyapı çalışmalarının gerçekleştiğini, yeşillendirme faaliyetlerinin önemli bir yer tuttuğunu ve buna benzer durumları gözlemlemekte güçlük çekmedim. Bunu Silivrili diğer insanların da söylemesi oldukça olağan bir durumdur. Bir Silivrili olarak gurur duyuyorum.
            Nitekim oldukça samimi duygularla aktarmak istediğim, tamamı henüz gerçek olmamış bir Silivri de yok değil hayalimde. Öncelikle maddesel durumlardan öte bir düşüncem var ki, bence mutlaka önemsenmesi gereklidir. İstanbul’un bir çok önemli ilçesinin – ki bence Silivri de kendini bu noktada kanıtlama aşamasındadır – adını söylediğimizde akılda bir tat kalır. Nasıl ki bir yiyeceğin adı geçtiğinde isteyip istemediğimize anlık olarak karar verebilmekteysek aynı durum bu noktada da geçerli diye düşünmekteyim. Silivri denildiğinde bırakın olumsuz düşünceleri, oldukça leziz bir tat kalmalı insanların akıllarında. Tat alma duyusunu insanların akıllarına kadar itebilmiş bir simgesellik mücadelesinde benim Silivri’min de yeri mutlak suretle de olmalıdır. Peki nasıl? Elbette ki tanıtım vb. faaliyetlere gereksinimimiz olacaktır; fakat asıl sorun bu faaliyetlerin içeriğinin tam anlamıyla ne olması konusuna yöneliktir. Yani “İnsanların gözünde Silivri nasıl bir yer olmalıdır?” sorusu bence bu alanda yetkili bir kesim tarafından gündem konusu edilmeli ve buna yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Silivri geçmişi, Silivri kültürü, Silivri lezzetleri, Silivri denizi, Silivri balıkçılığı, Silivri sahili, Silivri akşamları, Silivri havası, Silivri yaşamı… Hepsine ve hatta fazlasına sahip olan Silivri, adı geçtiği anda içini dökebilmeli insanlara. Her zaman için bu, hayalimin asıl eksenini oluşturmuştur. Eminim ki insanlar Silivri’de özlemlerini giderecek birçok şeye sahip olabileceklerdir.
            Benim bu özlemlerinden biri, Silivri’de çok daha güzel bir sahil görebilmek. Bence Silivri sahili oldukça doğal yapıya sahip. Fakat kazandırıldığı şekil, ona kendini gösterme fırsatını tam anlamıyla vermiyor. İnsanların, örneğin akşamları da şimdikine oranla daha fazla çıkmak isteyecekleri bir dahil neden olmasın ki? Zaten oldukça yeterli uzunluğu ve güzelliğe sahip Silivri Sahili. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bölge bölge bazı kirli noktalar sahip sahilimiz bu kusurdan da bir takım çalışmalar sonrası arındırılabilir. Tüm bunlar vasıtasıyla da Silivri, o kabuğunu kırabilmeli artık.
            Sahil konusunda da yola çıkarak vardığım düşünce, ufak bir gözlemin vasıtasıyla da kanıtlasın istiyorum. Örneğin insanlar neden Armutlu’ya giderler? Armutlu, turistik anlamda oldukça küçük bir yer. Fakat kendini kanıtlamış… İnsanların gidesi geliyorsa, işte bu yüzden.
            Bakıldığında Silivri küçük bir merkezden ibaret durmamalı bence. Öncelikle yüz sekiz binin üzerinde insanı barındıran Silivri’nin henüz Silivri halkı tarafından bile tam anlamıyla görülmemiş yerlerine, köylerine yatırımlar yapılmalı, imar düzenine biraz daha dikkat edilmeli ve görsel faktörlere en az benim hayalimde yer verdiğim kadar önem verilmeli diye düşünüyorum. Şehir içi tabelaları kendine özgü olabilmiş bir Silivri, biraz da kendini mistik oluşumlara bırakırsa, bence çok şey yerine oturacaktır.Silivri kendi ismini çok daha kaliteli yapabilecek bir gizil güce sahip. Hayalimdeki Silivri zaten gelecek adına kurulmuş bir Silivri.
            Ayrıca örneğin bir gökdelen Silivri’ye yakışamaz. Ama tarihi Mimar Sinan Köprüsü gibi güzelliklere sahip Silivri’ye geleceğe de bu gözle bakılabilecek eserler bırakmalıdır bence. Neden yüksekliği makul bir kule, Silivri’nin merkezine hafif uzak bir bölgede insanlara eşiz manzarası ve kalitesiyle restoran yada benzer türde amaçlarla hizmet vermesin?
            Düşlediğim Silivri’nin daha yüzeyselleştirilmiş bir şekli daha mevcut. Örneğin insanların oturup hoşça vakit geçirebileceği mekanların sayısı oldukça az bence. Sıcak bir kahve içmek için sayılı yerlerden birini tercih etmek zorunda olmak daha bugünden can sıkıcı olmaya başladı bile.
            Attığınız her adımda aldığınız her nefes, rahatlatıcı nitelikte Silivri’de. Hepimizin temennisi olsa gerek bu güzel ferahlığın devam etmesi.Yüzlerimizdeki gülümsemenin devamlılığı her zaman için bir istek olsa gerek yüreklerimizde. Silivri şu halini daha iyi korusa sadece adıyla bile bir tercih sebebidir. Umarım gelecekte bunu henüz görmemiş insanlar da görür, umarım gelecekte Silivri biraz daha kendine ait özellikleriyle ön planda kalabilir ve umarım Silivri hayalleri gerçek yapıp ileride bugünkünden de güzel olabilir…
            Bana bu fırsatı sunan büyüklerime sevgi ve saygılarımı bir borç bilirim. Ben şu an okumakla, kendimi geliştirmekle ve de Silivri’yi temiz tutmakla bu borcumu yerine getirmeye çalışıyorum.
            Ne mutlu, bu borcu yerine getirmek için çalışanlar, çalışacak olanlara…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol