Silivri Facebook

Köylüye İptal, Şirkete Hayhay
 
Kaynak : SH Dijital

Silivri’nin  orman  köylerinden  Danamandıra' da, dört  yıldır hazine  tarafından  açılan  davalar  sonucu   700  kişiye  ait  gayri  menkullerin  tapuları  iptal  edildi. Köylüler  bu olayın şokunu atlatamadan özel  bir  firma   Ankara’dan  temin  ettiği  maden  arama  ruhsatı  ile ormanın  içinde köye  150  metre  mesafede  kum ocağı işletmeye başladı.

O günden bu yana  Köy  Muhtarı  Emrullah  Çakır, Silivri Kaymakamlığı  başta  olmak  üzere   ilgili  yerlere  dilekçe  üstüne  dilekçe  yazıyor. 

Yazdığı dilekçelerde iki adet taş ve kum ocağının orman alanında faaliyette olduğunu, altı yeni ocağın ise ruhsat başvurusunda bulunduğunu, bu ocaklar yüzünden köyün toz ve çamura bulandığını, ağır tonajlı kamyonların köy yollarını kullanılamaz hale getirdiğini, köyün “1. Derece İSKİ koruma havzası” olmasına rağmen içme suyu kaynaklarının ocaklarca kirletildiğini iddia eden Muhtar Çakır, ormanın tahrip edildiğini, ocakların açılışında ÇED raporu alınırken kimseye danışılmadığını belirtiyor ve yetkililerden yardım bekliyor.

Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2585

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol