Silivri Facebook

Kumluk, mevsim hazırlığını tamamladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Kumluk Mevkii, geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren büyük boyutlu bir temizlik operasyonuna tabi tutuldu. Silivri Belediyesi Çevre Müdürlüğü ekipleri’nin önderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi araç takviyesi ile Risus’un yanındaki halk plajından  başlayarak   Toprak Mahsulleri Ofisi kampına kadar ciddi boyutlu temizlik yapan ekipler kamyonlar dolusu yosunu çıkararak denizi temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kumları da elden geçiren ekipler elek aracı ile kumun elenmesini ve midye kabukları ve denizin getirdiği çeşitli atık maddeleri de Silivri sahilinden bertaraf ediyorlar.
 
Hafta sonunu Silivri’de denize geçirmek için ,İstanbul ve çevre ilçeden gelen misafirler yapılan temizlik çalışmalarından memnun olduklarını ancak “biraz geç kalınmış galiba” diyerek hafif sitemlerini de dile getirdiler.“ Geçen yıl sonu geldiğimizde buralar çok berbattı. Belediyenin bu konuya el atması güzel bir hizmet. Umarız bu çalışmalar devam eder ve biz her hafta sonu geliriz.Tabi bu arada denize gelen vatandaşlarımızda çöplerine sahip olurlarsa aslında problem kalmaz ama bunu anlatmak zor. O nedenle Belediyenize çok iş düşüyor. Buralar ne kadar temiz olursa gelen sayısı o kadar artacak ve Silivri iç ekonomisi hareketlernecektir” dediler.
 
Bu arada çalışmalar sırasında adlarının Mehmet Onur ve Kadir Saygılı olduğunu söyleyen iki genç yapılan çalışmalara aldırış etmeyerek oturdukları yerden kalkmadan çalışan görevlileri  çileden çıkarırken, hurdacılar da denizden işlerine yarayacak şeyler çıkacağını umut ederek çalışmaları adım adım takip ettiler.
 
Silivri Belediyesi Çevre Müdürü Serap Tarı, bu çalışmaların yaz sezonu içinde belirli aralıklar ile yapılacağını ve Silivri Denizinin bölgemizde ki en temiz deniz olması için her türlü gayreti göstereceklerini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol