Silivri Facebook
banner88

Migros, Maxi'nin İçini Alıyor..!
 
Kaynak : Radikal Gazetesi
 
Mayıs ayında yüzde 50.8 hissesi Moonlight Perakendecilik ve Ticaret AŞ `ye satılan Migros Türk yurtiçinde büyümesini sürdürüyor. Kuruluş son olarak Hamoğlu Grubu`na bağlı faaliyet gösteren Maxi Marketler`in demirbaşlarını almak için anlaşma yaptı. Ancak şirket Migros `a satılmadı. Maxi `nin isim hakkı da hâlâ Hamoğlu `na ait.
 
Maxi marketlerin, Silivri , Tekirdağ ve Çengelköy `de toplam 13 bin metrekare satış alanında faaliyet gösteren üç adet mağazası bulunuyor.
 
Migros Türk `ten konuya ilişkin İMKB `ye yapılan açıklamada, `Hamoğlu Grubu`na ait yerel perakende zinciri Maxi marketlerin Silivri , Tekirdağ ve Çengelköy `deki toplam 13 bin metrekare satış alanına sahip mağazalarının tüm demirbaş ve tesisatının satın alınmasına ve söz konusu üç adet mağazanın kira sözleşmelerinin şirketimiz adına düzenlenerek tapu şerhlerinin yapılmasına karar verilmiştir. Belirtilen devir işlemi, Rekabet Kurumu izninden sonra geçerli olacak` denildi.
 
Migros Türk Genel Müdürü Özgür Tort ise, `Migros büyümesi hızlanarak sürüyor. Maxi Marketleri bünyemize katmak için protokol imzalandı. Rekabet Kurumu izninden sonra Silivri , Tekirdağ ve Çengelköy `deki Maxi marketler müşteri beklentisine en uygun olan Migros formatlarına dönüşecek` dedi. Tort, üç Maxi Market mağazasına ait kira sözleşmelerinin Migros adına düzenlenmesine karar verildiğini de belirtti.
 
1080 mağazası var
Migros Türk `ün yurt içinde Migros , Tansaş , Şok, 5M, Macrocenter ve Kangurum formatları ve yurt dışında Kazakistan , Kırgızistan , Makedonya ve Azerbaycan `da Ramstore `ları bulunuyor.
 
Kısa bir süre içerisinde bünyeye girmesi beklenen Maxi Marketler hariç kuruluşun yurt içinde 1064, yurt dışında 16 olmak üzere toplam 1080 mağazası yer alıyor. Yurt içindeki mağazaların 230 tanesi Migros , 261 tanesi Tansaş , üç tanesi 5M, sekiz tanesi Macrocenter ve 562 tanesi Şok formatıyla hizmet veriyor. Migros Türk yurt içinde çeşitli formatları ile yurt içinde 59 farklı ilde hizmet veriyor.
 
Mayısta Migros`un yüzde 50.8 hissesi Moonlight A.Ş.`ye satılmış ve bu operasyondan sonra da yeni yönetim kurulu oluşturulmuştu.
 
Başkanı Özaydınlı
Kuruluşun yönetim kurumu başkanlığı ve murahhas üyeliğine Bülend Özaydınlı getirilmişti. Şirketin genel müdürlüğüne de Özgür Tort atandı. Migros Türk yeni ortaklık yapısı ve yeni yönetimiyle hızlı büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol