Silivri Facebook

Minibüs ve Taksi İstiyoruz
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’de uzun yıllardır ulaşım probleminin yaşandığı Enginkent, Özkent ve Varnalı konutlarında oturan vatandaşlar, çektikleri sıkıntıları dile getirdi. Oturdukları bölgeye minibüs hattı çekilmesi için imza bile topladıklarını söyleyen vatandaşlar, “Yıllardır bu problemi yaşıyoruz. Burada minibüs hattına ve taksi durağına büyük ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.
 
Gültekin Akem: “Ulaşım sorunumuz oldukça fazla. Herkesin şahsi arabası olmuyor. Arabası olmayanlar için, böyle bir hattın konulması zorunlu hale geldi. Konut sayısı da her geçen gün artıyor. Ben dört senedir Özkent sitesinde oturuyorum. Buraya geldiğimden beri ulaşım problemi yaşanıyor. Belediyeye bu konuyla ilgili bir başvuru yaptık. Belediye buranın trafik komisyonunca halledilmesi gerektiği bilgisini verdi. Onlarında bu konuda yapabileceği çok fazla bir şey olmadığını ifade ettiler. Trafik komisyonunun ne zaman toplanacağı konusunda da bir bilgimiz yok ama burada bir minibüs hattı ve taksi durağı konulmasını istiyoruz.”
 
Yaşar Sönmez: “Aslında Silivri hakkında ne düşündüğümü size anlatsam, söyleyecek olumlu tek şey göremiyorum. 1969 senesinden beri buraya sık sık gidip geliyordum. Sonradan buraya yerleştim. Küçücük, 4000 nüfuslu olan bir yer olmasına rağmen, bu güne kadar faydalı hiçbir şey yapılmayan bir yer Silivri. Şuan da yapılan çalışmaları yine yetersiz buluyorum. 8 aydır 500 metrelik bir yolun alt yapısı yapılamıyorsa, 4- 5 defa kazılıp tekrar yapılıyorsa, insanlar bu konuda nu düşünür? Tabii ki bir minibüs hattının olmaması, özellikle yaşlı insanlar için çok zor oluyor. Buradan aşağıya kadar yürüyorlar. Sonra kimi köprüden geçiyor, kimi köprünün altından karşıya geçiyor. Silivri eskiden olduğu gibi çok zengin bir yer değil. İnsanlar her çarşıya indiklerinde takside çağıramazlar.”
 
Mustafa Karaman: “Biz buraya, ya taksi durağı ya da minibüs hattı istiyoruz. Burada hastamız olduğu zaman ya da zor durumlarda merkezden taksi çağırmak zorunda kalıyoruz. Burada bir taksi durağı ve minibüs hattı olsa, ne gelen taksilere fazladan ücret ödemiş oluruz, nede uzun süre araç beklemiş oluruz.”
 
Arif Ünder: “Burada ulaşım açısından bir taksi durağına ihtiyaç var. Benim kendi aracım olduğu için o kadar büyük bir problem yaşamıyorum ama aracı olmayanlar için buraya bir taksi durağı ya da minibüs hattı şart. İkisinin de gelmesi burada ki oturanlar için hayırlı olur. Burada buna büyük bir ihtiyaç var.”
 
Nurettin Çengel: “Ben 20 senedir burada oturuyorum. 20 senedir bu sıkıntıyı çekiyoruz. Bir sefer yaptılar, sonra onu da kaldırdılar. Minibüsçülere bu istikamet ters geldiği için, artık buraya girmiyorlar. Burada bir taksi durağına ve minibüs hattına mutlak ihtiyaç var.”
 
Umut Sarıoğlu: “Buraya bir minibüs hattı çekilmesi çok iyi olur. Buradan aşağı kadar yürüyeceğimize, evimizin önünden minibüse bineriz. Burası kalabalıklaştı, evler gün geçtikçe doluyor. Çarşıya gitmek için dolmuş çağırıyoruz. Buradan 1 YTL gidilecekse, biz onun yerine 5 YTL veriyoruz. Niye fazladan bu parayı ödeyelim. Buraya bir taksi durağı ve minibüs hattı kesinlikle geriyor. Burada kime sorsanız, bu ulaşım sorunundan dert yanacaktır.”
 
Havva Gül: “Ben Varnalı konutlarında oturuyorum. Bu binalar geldikten sonra buraya zaten, bir minibüs hattının gelmesi lazım. Vatandaşlar pazara gidiyorlar fakat dönerken, minibüs buraya kadar getirmiyor. Biz oraya gelmiyoruz diyorlar. Burada oturanlarda pazara gitmiyor, Gökkuşağı’na Maxi’ye gidiyorlar. Özkent’te, Varnalı’da buraya minibüs hattının gelmesi için imza topladık, muhtara verdik. Hala bir gelişme olmadı. Buraya muhakkak gelmesi lazım, herkesin kendine özel arabası yok. Yaşlılar yürüyerek merkeze iniyorlar, parası olan taksi çağırıyor. Bu duruma bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz.”
 
Ümran Çelik: “5 senedir burada oturuyorum. Burada tabiî ki bir taksi durağı ya da minibüs hattı olmalı. Taksiyi Silivri’den çağırıyoruz. Minibüse binmek için burada durağa kadar yürüyoruz. Buradan şehir içine bir vesait olsa, hiçbir problem yaşamayacağız. Yapılırsa, çok büyük bir sorun ortadan kalkacak. Özellikle çocuklar okullarına yürüyerek gidip, geliyorlar. Bunun kışı da var. Buraya bir minibüs hattı şart.”
 
Gülnar Berberoğlu: “Taksi zaten çağırınca, merkezden geliyor. Taksi durağından önce buraya bir minibüs hattı şart. Ben pazara gittiğim zaman, minibüs şoförü beni Samsun Mahallesi’nde bıraktı. Bizim sitenin bulunduğu bu bölgeye girmedi. Bende torbalarla evime kadar yürümek zorunda kaldım. Bir zamanlar burada minibüs durağı vardı, sonradan kaldırdılar. Olsa çok iyi olacak. Taksi durağı şart, minibüs durağı daha çok şart. Her işimizi merkezde hallediyoruz. Bir minibüs hattı buraya mutlaka gerekli.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol