Silivri Facebook

Öldüğümüzde Çocuklarımız Ne Olacak?
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Mayıs ayı ortalarında hizmete giren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü Silivri Birimi geçtiğimiz gün Lions Leo dernekleri Esen İbak Eğitim ve Uygulama Okulu salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Okul öğrenci velilerine birimlerini tanıtmak amaçlı yapılan toplantıda Slayd gösterisi ile verdikleri hizmetleri anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü Silivri Birimi’nin bir de konuk konuşmacısı vardı.
 
İbb. Özürlüler Merkezi’nin hukuk danışmanı olan Avukat Adile Ünal Silivrili özürlü ailelerine haklarını, Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki çalışmalarını ve Silivri’de yapılacak çalışmaları anlattı. Kendisi’de Görme özürlü olan Av. Adile Ünal akıcı konuşması ve ailelerin kendine yönelttiği sorulara verdiği yanıtlardaki keskin tavırları ile ailelerin gönüllerini rahatlattı.
 
Özürlülere ayrım yapılamaz akranlarının sahip oldukları tüm haklara özürlüler de sahiptir” diyen Av. Ünal katılımcı ailelerin haklarına sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulunurken öncelikle aile bireylerinin kendi özgüvenlerini kazanmalarına yönelik önerilerde bulundu. Merkezlerinin bir çok özürlü yurttaşa iş bulma konusunda  atağa geçtiğini ve başarılı sonuçlar aldıklarını da ifade eden av. Ünal, ''özürlülerin eğitimi meselesi son derece önemli bir konudur. İSOM olarak, bütün engelli yurttaşlarımızın meslek edinebilecek şekilde iyi bir eğitimle donatılmalarını hedefliyoruz.Aynı zamanda özürlü vatandaşlarımızın önündeki hukuki, sosyal ve fiziki her türlü engelin kaldırılması için büyük çaba sarf ediyoruz. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltmek için önemli katkılarda bulunan, sosyal sorumluluk projeleri üstlenen, hükümetimizle işbirliği içinde çalışıyoruz.” Dedi.
 
Hukuksal açıdan her türlü desteği verdiklerini belirten Ünal “ Bu konuda hiç çekinmeden bize başvurup haklarınızı savunun. Sosyal devlet anlayışının gereklerinden biri de özürlü yurttaşlara gösterilecek ilgidir. Biz özel bir ilgi beklemiyoruz. Diğer yurttaşların yaşadıkları olanaklardan yararlanmak istiyoruz hepsi bu. İşte bunu sağlamak için de hakkımızı aramayı bilmeliyiz” dedi.. Konuşmasının ardından ailelerin sorularını yanıtlayan Av. Adile Ünal “haklı kaygılarınız var. Ancak bunlar çözümsüz değil.” Diyerek çözümleri anlattığında ailelerin rahat nefes aldığı gözlendi. Toplantı sonrasında dinleyicilerin teşekkür ettiği Ünal
“ Sorunlarınızın çözümü için ve haklarınız için bizi her zaman arayabilirsiniz” dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol