Silivri Facebook

Ölüme Meydan Okumak
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Tüm yurdu yasa boğan 17 Ağustos depreminin ardından, pek çok bina mühürlenmiş, bir çoğunda da güçlendirmeler yapılarak, insanların güvenli bir şekilde evlerinde, hayatlarını sürdürmeleri sağlanmıştı.
 
Ancak alınan tüm önlemlere ve vatandaşa yapılan tüm uyarılara rağmen, insana “pes” dedirtecek görüntüler yaşanıyor. Bunun son örneğini de, konutlar bölgesinde bulunan Birlik Sitesi C Blokta görmek mümkün.
 
Çevredeki vatandaşlar ve geçenler tarafından şaşkınlıkla karşılanan olayın başrol oyuncusu, aşağıya doğru meğillenmiş balkonları, sadece köşelerinden demir desteklerle tutturulmuş olan bina. Buraya kadar her şey zaten bir tehlike içerirken, daha vahim olanı ise, bu binada insanların yaşamaya devam ediyor olmaları. Depremin ardından yaşanan süreçte, binanın hasarlı olduğu ve zaten mevcut görüntünün de bunu desteklediği çevre sakinleri tarafından iddia edilmekte.
 
Vatandaşlar, bu durumun akla mantığa uyan hiçbir yanının olmadığını ifade ederlerken, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiği konusunda ortak görüş belirttiler. Depremde hasar gördüğü yalnızca bir iddia olmakla beraber, binanın dış görüntüsü ve balkonlarındaki bariz eğimler, ileriki günler için tehlike sinyalleri veriyor. Tüm bunlara karşılık, emlakçılar tarafından boş olan daireler satılırken, alıcının yaklaşımı ve hayatına biçtiği değer en merak edileni.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol