Silivri Facebook
banner88

Sahil mikrop saçıyor
 
Haber: Müge CESUR
 
Silivrililerin yazın keyfini çıkarmak için geldikleri Silivri sahilleri bugünlerde mikrop saçıyor. Silivri Belediyesinin sahil kıyılarında çöp temizleme ve yosun temizlikleri devam ederken sahildeki balçıklaşmış kanalizasyon suları gözden kaçmış olmalı ki esnafın ızgaralardan attığı pis sular sahilde toplanmaya başlandı.
 
Özellikle gece pazarı esnafının temizlikte kullandığı atık sular ve kanalizasyon suları, attıkları ızgaralardan akarak kumsala gidiyor. Buradan akan sular sahilde kumla birleşerek balçıklaşmış bir vaziyette çevreye pis koku ve mikrop saçıyor. Özellikle hafta sonları dolan sahilde insanlar çamur ve pis kokuyla birlikte denize giriyorlar. Esnaftan bazıları güneşlenirken birden üstlerine pis suyun gelmesiyle zor anlar yaşıyor.
 
Aileleri olmadan denize gelen küçük çocukların da burada denize girmeleri hesaba katılırsa bu görüntülerin ciddi bir sağlık sorununa davetiye çıkarması mümkün. Esnaf ise “buradan başka dökecek bir yer olmadığı için mecburen dükkânlarımızın önündeki ızgaralardan boşaltıyoruz.
 
Kanalizasyon sularımızda burada alt yapı kurulmadığı için direk denize gitmek zorunda kalıyor. Kokudan denize girmeye gelenler kadar bizde etkileniyoruz ama yapacak bir şeyimiz yok.” Dedi.
Kumsalda oluşan bu küçük gölün daha fazla büyümeden yetkiler tarafından önlem alınması gerekiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol