Silivri Facebook

Silivri Belgeseli Çekiliyor
 
Kaynak : SH Dijital
 
Silivri' de uzun yıllar radyoculuk yaptıktan sonra, kendi şirketi Eros Company ile seslendirme konusunda faaliyet gösteren Kamil Bilici, yani radyodaki dinleyenlerinin onu tanıdığı ismiyle Eros, şimdilerde kamerası sırtında Silivri sokaklarını arşınlıyor.
Üç boyutlu animasyonlar, belgeler, fotoğraflar ve renkli röportajlarla süslenecek Selymbria belgeseli, bir aksilik olmazsa yaz sonuna kadar montajlanacak ve  hem dvd hem de vcd formatlarında izleyenlerine sunulacak.
Belgeseli şimdiden merak edenler www.selymbria.com yada www.silivribelgeseli.com adresindeki sitesinden gelişmeleri izleyebilir. 
Sitenin giriş kısmından belgeselin öyküsü  :
Antik çağlara dayanan bir medeniyet hikayesidir Selymbria… Bugün içinde yaşayanlara olduğu gibi yüzyıllardır coğrafyasında barındırdığı nesillere hep cömert davranmış, bereketli topraklarında yüzyıllarca nice nesillerin huzur dolu yaşamasını sağlamıştır. Günümüzde de bu özelliğini korumaya devam eden Silivri; tarihi dokusu, kendine has folkloru, damak tatları ve çeşitli kültürlere sahip insanları yine yüzyıllardır olduğu gibi huzurlu yaşayabilecekleri bir şekilde bağrına basmasıyla; asırlardır süregelen tarihini aynı çizgide sürdürmeye devam ediyor…
 
Anadolu’nun ve Balkanların çeşitli yerlerinden gelen insanların el birliği ile yaşayıp hayat mücadelelerini sürdürdükleri bu şehre saygıyla bir bakış ve anlamak için ufak bir çaba olarak değerlendirilebilir Selymbria projesi….
 
Uzun yıllardır az sayıda nüfusu ve içine kapanık bir yaşam tarzıyla yaşamaya alışan Silivri’li, gün geçtikçe gerek coğrafi anlamda gerekse nüfus anlamında büyümeyi hızla sürdürüyor. Günümüzde 150.000 civarında olduğu düşünülen Silivri nüfusunun çok kısa bir süre içinde katlanarak artacağı net bir şekilde görülebiliyor.
 
İşte bu noktada geliştirilmesi zorunlu olan bir Silivri’lilik bilinci ortaya çıkıyor. İlk olarak yaşadığımız şehrin nerden gelip nereye gittiğini, hikayesinin ne olduğunu, yüzyıllardır üzerinde yaşayan halkları; Silivri’de yaşayanlar olarak öğrenmemizin gerekliliği, sonrasında ise ilerleyen yıllarda bizimle bu şehri paylaşacak olan yeni Silivrililere aktarmamızın bu şehrin yüzyıllardır var olan yapısına büyük bir saygı gereği olduğu görülebiliyor.
 
Silivri’de yaşamak; O’nu anlamaktan geçer….
 
Selymbria belgesel projesi, sorumluluk bilinciyle yaklaşıldığında; Silivri’yi anlamak ve anlatmak adına üzerime düşen küçük bir görev sadece… Bu amaç doğrultusunda ortaya çıkarılacak proje; bir kişinin yada bir grubun Silivri’sini anlatmaktan ziyade, yüzyıllardır süre gelen bir şehrin hikayesi ve tamamen tarafsız bir şekilde bir Silivri belgesi olacaktır. Bu doğrultuda, arşivlerini, bildiklerini ve Silivri ile ilgili her türlü materyali bizimle paylaşabilecek tüm Silivri’lerin katılımı ile amacına daha da yaklaşacaktır
 
Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2647

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol