Silivri Facebook

Silivri Denizi'nde ''Yok'' Yok
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’de yaz sezonunun açılmasıyla birlikte , özellikle Boğluca ile başlayan,ardından Büyükşehir’den gelen görevlilerin plajı sürekli temizleme ve çöpleri toplamalarıyla devam eden bir temizlik çalışması sergilenmişti.
 
Turistik bir ilçe olan Silivri’de ,sezon bitimiyle birlikte,sahil yürüyüş yoluna denk gelen deniz kıyısı boyunca,her türlü kullanılmazın, denizde yarattığı kirlilik gözlerden kaçmıyor.Kıyıya vurmuş olan çöplerin içinde ne ararsanız mevcut.Futbol topundan çikolata ambalajına,pet şişeden meyve sandığına kadar,saymakla bitmeyecek kadar çöpü burada görmek mümkün.
 
Görüntü olarak bir sahil kasabasına yakışmayacak ölçüde kirli olan denizin,akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.Sahilde gezintiye çıkan vatandaşların, en büyük şikayet konusu olan manzara ile ilgili olarak,ileriki günlerde nasıl bir önlem  alınacağı ve nasıl bir çalışma yapılacağı merak ediliyor.
 
Ayrıca bu konuyla ilgili yorumlarda bulunanların asıl kafalarındaki soru işaretini oluşturan ise “bu yapılan ya da yapılmayan çalışmanın sonucu mu? ,yoksa hala insanımızın  , nasıl olsa denizdir,alı götürür  mantığından yola çıkarak denizi kirletmesi mi?” olarak karşımıza çıkıyor.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol