Silivri Facebook

Silivri Özürlüler ve Engelliler Merkezi hizmete başladı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın 2007 hedefleri içinde olan “ Silivri Özürlüler ve engelliler  Merkezi” hizmete açıldı. Silivri Belediyesi’nin 1990 lı yıllarda,yalnızca sağlık amaçlı kullanıma verdiği garanti sonunda Alman Kızılhaç’ı tarafından inşası yaptırılan bina’nın alt katı uzun süre 112 acil Servis olarak kullanılmıştı.
 
112 Acil Servis’in, Silivri Belediyesince restorasyonu tamamlanarak E-5 üzerinde bir başka binaya taşınmasının ardından Başkan Turan’ın hedeflediği Özürlüler ve Engelliler merkezi için girişimlerde bulunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden olan ‘Özürlüler Merkezi’ Silivri Belediyesi Nisan Meclisi ikinci oturumunda muhalefet meclis üyelerinin de olumlu oy vermesi sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 3bin yeni Türk Lirası kira bedeli karşılığında kiralandı.
 
Özürlüler ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde fizik tedavi, özel eğitim, sağlık hizmetleri, uzman doktor hizmetleri, protez işlemleri gibi tıbbi hizmetlerin yanı sosyal hizmetler verilecek. Merkeze ücretsiz servislerin de konacağını belirten yetkililer bu servis sisteminin nasıl çalışacağı konusunda bir açıklama getirmediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol