Silivri Facebook

Silivrili Köylüler Kendi Yollarını Kendi Açtı
 
İstanbul’da bu yıl ilk defa köylüler kendi yollarını açtı. Geçen sene Belediye Başkanı Kadir topbaş’ın talimatıyla başlatılan “köyünün yolunu kendin aç” projesi hayata geçirildi. Köy yolları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan “Traktör Ekipleri” tarafından açık tutuldu. Köylüler 149 traktör ile yollarını açık tuttu.
 
Köy muhtarlarına zimmetlenen kürüme aparatları kış mevsiminin girmesiyle birlikte traktörlere takıldı. Meteorolojik ihbarla birlikte harekete geçen ekipler, yar yağışıyla kendi yollarını açmaya başladı. Özellikle Silivri bölgesinde çok şiddetli kar yağışı yolları kısa sürede kapadı. Yaklaşık 80 santimetreye ulaşan kardan kapanan yollar muhtarlar ve köylüler tarafından açıldı. Geçtiğimiz yıllarda köy yollarını da Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü Ekipleri açıyordu. Bu yıl köylerde kullanılması planlanan araçlar şehir merkezinde kullanılmış oldu.
 
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıları yaşamadıklarını belirten köylüler, “Eskiten İstanbul Merkez’den yardım beklerdik. Hastamız olurdu, cenazemiz olurdu çok sıkıntı yaşardık. Şimdi kendi yolumuzu kendimiz açıyoruz. Eğer çok sıkışır ve başa çıkamazsak yine Büyükşehir yardım yolluyor” dediler. Muhtarlar Silivri, Çatalca, Gaziosmanpaşa ve Beykoz ilçelerinin köylerinde toplan 149 traktörle kendi köy yollarını açık tutuyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol