Silivri Facebook

Silivri'nin trafik Sorunu Çözülemiyor
 
Kaynak : Silivri Rehberi
 
İSKİ’nin plansız kazı ve alt yapı çalışmaları şehir içinde her yeri potansiyel kaza alanlarına çevirdi. İSKİ’nin nerede ne çalışma yapacağını belediye bile bilmezken kazılan yollar bir daha kazılınca belediyenin yol tamir ekipleri de  ne yapacaklarını şaşırdı.
 
Eski sanayi Bölgesinde BP yanındaki  Sanatkarlar Caddesinde daha önce kazı yapan İSKİ taşeronlarından sonra yolu tamir etmeye başlayan ekipler, ertesi gün aynı yolun bu defa İSKİ taşeronlarınca tekrar kazılmaya başlanması üzerine çalışmayı yarıda bıraktılar.
 
Silivri’nin her tarafında kazı çalışması yapan İSKİ taşeronları kazılan çukurlar için doğru dürüst önlem almazlarken, bazı bölgelerde yollardaki çukurların doğru düzgün kapatılmaması dolayısıyla araçlarını bu çukurlara düşürerek isyan eden sürücüler şikayet edecek merci de bulamadıklarından yakınıyorlar.
 
Sadece tabelalarla “Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” yazısından öteye bir önlem almayan belediye yönetimi de artık ipin ucunu kaçırdı.
 
Mimarsinan Mahallesi Uğur Dündar Caddesi ve yan sokaklarında İSKİ’nin çalışmasından sonra bir türlü yapılamayan yolların durumunun ne olacağı bölge sakinlerince merak ediliyor.
 
Özellikle Klassis gibi beş yıldızlı otele sahip bu bölgedeki ana girişi sağlayan Uğur Dündar Caddesinin adeta çukur tuzağı haline gelmesiyle, sürücülerin en çok şikayet ettiği güzergah olma özelliğini koruyor.
 
İlçe trafik düzenlemelerinin bir türlü karara bağlanmaması, getirilen projelere sivil toplum örgütleri ve vatandaş tarafından olumlu olarak yaklaşılmaması ve Belediye yönetiminin bu konuda yetersiz kalması sebebiyle kazalardaki artış ve bu güne kadar görülmemiş trafik sıkışıklığı Silivri’de en önemli stres kaynağı olmaya devam ediyor.
 
Ali Çetinkaya Caddesi eski karakol kavşağından başlayarak, Ziraat Bankası önünden devam edip, Değirmen durağı kavşağına kadar olan yolu eskiden 2 dakikada giden sürücüler, artık aynı güzergahı mesai saatleri ve iş çıkışlarında 15 dakika gittiklerinde kendilerini şanslı saydıklarını ifade ediyorlar. Aynı güzergah üzerinde Çarşı Meydanı ve Hükümet Konağı karşısında yapılan çift sıra parklara bir türlü engel olamayan trafik ekipleri de artık bunalmış duruma geldiler.
 
Aynı şekilde Devlet Hastanesi önünden başlayan Aziz Sokak ve Migros önünden geçen Hacı Pervane Caddesi üzerindeki sıkışıklık ve yolun otoparka dönmesi başlı başına bir sorun olmaya devam ediyor. İş Bankası Kavşağındaki sinyalizasyon sisteminin doğru zamanlama ayarının bir türlü yapılamaması sürücüleri ve vatandaşları artık çileden çıkarıyor.
 
Özel İdare binası yanından başlayan Cumhuriyet Caddesi üzerinde sadece bir araç geçecek şekilde parkların yapılması karşı karşıya gelen sürücüleri zor durumda bırakıp, trafiğin dakikalarca tıkanmasına sebep oluyor. Aynı şekilde Hamam’ın bulunduğu Piripaşa sokakta bir de İSKİ çalışmalar başlayınca araç trafiği içinden çıkılmaz hale geldi.
 
Bu kadar düzensizlik varken Belediye’nin bulduğu tek çözüm ise otobüs ve minibüsleri şehir içine sokmayarak şehir içinde toplu taşımacılığı baltalamasına bir anlam verilemiyor.
 
Belediye’nin trafik yoğunluğunu azaltmak için toplu taşımacılığı özendirecek faaliyetlerde bulunması gerekirken bu şekilde bir uygulamaya gitme çalışması tepki görüyor. Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetiminin zaten sıcak bakmadığı belediyenin bu uygulama çabasının yazlıkçılar geldiği zaman zaten tıkanmış olan Silivri trafiğinin daha da içinden çıkılmaz bir hal alacağı belirtiliyor.
 
Silivrilerin şu an gördükleri en önemli sorun olan trafik sıkışıklığı ve kargaşasına yetkililerin ne zaman nasıl bir çare üreteceği ve uygulamaya geçileceği merakla bekleniyor.
 
Alıntı : http://www.silivrirehberi.com/detay.asp?hid=890

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol