Silivri Facebook

Silivri'ye Gelemiyoruz
 
Kaynak : Silivri Rehber
 
Bekirli köyü halkı Silivri’ye gelip gitmek için büyük mücadele veriyor. Silivri’den Bekirli’ye gidebilecek minibüs olmadığını söyleyen köylüler “Silivri’ye gidebilmek için öğrenci taşıyan minibüse yalvarmak zorunda kalıyoruz. Bazen Akören köyüne kadar olan 5 kilometrelik yolu yaya olarak yürüyüp oradan minibüse binebiliyoruz” dediler. Bekirli hattına sahip kişilerin minibüslerin sahiplerinin araçlarını satması dolayısıyla bu sıkıntıyı çektiklerini ifade eden köylüler “Hat sahipleri çalışmayacaklarsa Ulaşım Koordinasyon Başkanlığının bu işe çare bulmasını istiyoruz “ dediler.
 
Sayalar köyü sakinleri de minibüs hattının sahibinin keyfi çalıştığını iddia ederek Silivri’ye gidip gelmekte zorluk çektiklerini söylüyorlar. Minibüs sahibine kimsenin diş geçiremediğini ifade eden köylüler “İstediği zaman çalışıp, istemediği zaman çalışmayan minibüs sahibine ne yazık ki bu kimse diş geçiremiyor.” Dediler.
 
Çayırdere veya Danamandıra köylerine akşam 15.00 den sonra Silivri’den minibüs kalkmadığını söyleyen köy halkı da  “Minibüsü kaçırırsak, hapı yuttuk” dediler.
 
Danamandıra Köyü hattında çalışan minibüs sahibi Cevat Demirel ile konuyu görüşen muhabirimiz iddiaların doğru olmadığını sordu. Cevat Demirel “Diğer Köyleri bilemiyorum ama biz Danamandıra’dan Silivri’ye saat 7.30–9.00–15.00 ve 16.30’da, Silivri’den Danamandıra’ya saat 8.00–13.00–16.00 ve 18.00 ‘de olmak üzere dört sefer yapıyoruz. Bu iddialar doğru değildir. Üstelik Danamandıra’dan Binkılıç halk otobüsleri’de sürekli geçerek yolcu almaktadır. Köy’de kimsenin mahsur kalması gibi bir olay yaşanmamıştır.” dedi.
 
Silivri 4 No.lu hattında çalışan minibüslerin de Çelikler Sitesine uğramadığı vatandaşlar tarafından iddia edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol