Silivri Facebook

Taksiciler İBB Kararını Değerlendirdi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, trafik tıkanıklığının önüne geçilmesi amacıyla, taksi duraklarının yeniden düzenlenmesi için bir karar almış ve bu karara göre, tek numarayla her yerden taksi çağırılabilecek yeni uygulamayı gündeme getirmişti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bekir Çakır’ın ardından Silivrili taksicilerde alınan kararı değerlendirdi…
 
“Mantıksız bir karar”
İlhami Güngör: “Bu çok saçma bir karar, 58 tane araç bir araya nasıl toplanacak? Her durağın kendine ayrı müşterisi var. Bu bana çok mantıksız bir karar geldi. Tek bir yere toplanınca bir numaran nasıl yönlendirilecek, 58 araç nasıl toplanacak bir yere bu biraz zor bir iş.”
 
 
 
 
 
 
 
“Silivri’nin kapasitesi belli”
Melih Karakoç: “Valla bizim için çok kötü olur. Bizim dolaşma gibi bir şansımız yok. İstanbul’da taksiciler her 100 metrede yolcu bulabiliyorlar. Biz ya telefonla ya da durağa gelen müşteriyi alarak duraktan çıkıyoruz. Bizim açımızdan çok ters bir durum olur. Silivri’nin kapasitesi zaten belli. Buraya nasıl bir uygulama yapabilirsin ki?”
 
 
 
 
 
 
“İyi ya da kötü olacağını, zaman gösterir”
Bünyamin Altınkoç: “Bu tam netleşmiş bir karar değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birkaç aydır taksicilerle ilgili çok geniş kapsamlı çalışmaları var. Burasını ne şekilde etkiler onu bilemiyoruz. Bizi Büyükşehir Belediyesi’ne dahil ettiler ama oda ya bile bununla ilgili bir yazı gelmemiş. Burada 5 tane ayrı durak var. Onlar bunun hesabını yapmıştır herhalde, bir düzen getireceklerdir. Burada herkesin bir araya gelmesi lazım. Burada oturmuş bir düzen var, her şeye sıfırdan başlamak gerekir. İyi ya da kötü olup olmayacağını zaman gösterir.”
 
 
“Bu uygulama yürümez”
Adem Dalay: “Çok büyük zahmetler yaşanacak, olan da bize olacak gibi geliyor. Bu uygulamanın yürüyeceğini tahmin etmiyorum. Tek bir merkezden yönlendirme nasıl olacak? Bu çok zor olacak bir iş.”
 
 
 
 
 
 
 
 
“Tek bir durakta toplanamayız.”
İbrahim Arat: “Silivri’de tüm taksilerin bir merkezde toplanabileceği bir yer yok. Şuan da bu uygulama olmaz. Silivri bunu kaldıramaz. Çünkü burada herkesin kendi durağı var. Tek bir durakta toplanamayız. Kendi aramızda anlaşamayız da. Bu kararın uygulanması şuan da imkansız.”
 
 
 
 
 
 
Tolga EMEK- Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol