Silivri Facebook

Turan'dan Müdahale
Kaynak : HÜRHABER
 
Turan: Hürhaber’in haberi doğru

Pazartesi günü Hürhaber’ de yayınlanan “Çarşı dükkânlar tescillendi, yıkım iptal” haberini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Haberiniz doğru” dedi. Yaptığımız haberi yalanlamaya çalışan diğer gazetenin attığı “Çarşıda tescil de yok yıkım da” başlığını da değerlendiren Turan, “Başlık yanlış. Tescil var bunun için de yıkım gündemden kalktı” şeklinde açıklamada bulundu.

GAZETEMİZDE yayınlanan “Çarşı dükkânlar tescillendi, yıkım iptal” başlıklı haberimizi yalanlamaya kalkan bir yerel gazete kendi kendine çelişmekten öteye gidemedi. Hürhaber haberi, geçtiğimiz hafta içinde Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın açıklamasına dayanarak hazırladı.

TURAN: HÜRHABER’İN HABERİ DOĞRU
Konuyu yapılan iki farklı haber üzerinden dün yeniden görüştüğümüz Başkan Turan, şu açıklamada bulundu: “Hürhaber’in yaptığı haber doğru. Biz göreve geldiğimizde çarşıdaki dükkânların yıkılması ve yeraltı çarşısı yapılması ile ilgili bir fikri ortaya attık. Ancak bir yıl önce Fatih Mahallesi’nde incelemede bulunmak üzere gelen Anıtlar Kurulu heyetine çarşıdaki dükkânları da gösterdik. Baştaki köfteci ve Kervan Saray’ın anıtlar kurulu tarafından tescil edilmesi ve de burada bulunan işletmelerin Osmanlı yapısını yansıtan şekli nedeniyle muhafaza edilmesi önerildi biz de uygun bulduk. Bunun üzerine çarşıdaki dükkânlar ile ilgili yıkım konusu gündemimizden kalktı. Bu gelişme ile ilgili esnafa herhangi bir tebligat yapılmadı, çünkü yıkılacağına dair de yapılmamıştı.

“KARARLARIMIZI KAPALI KAPILAR ARDINDA VERMİYORUZ”
Bizler yerel yönetim olarak uygulamayı düşündüğümüz fikirleri kamuoyundan gizlemiyoruz. Kapalı kapılar ardında kararlaştırmak yerine ilgili çevrelerle konuları tartışıyoruz.
Sonuç itibariyle çarşıda tescil var, yıkım konusu da gündemimizden aktardığım gelişmeler doğrultusunda kalktı.
İlk etapta tabelalarla ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Daha muntazam bir görüntü adına. Tarihi yapının muhafaza edilmesi ile ilgili de yerel yönetim olarak üzerimize düşeni esnafımızla birlikte yapacağız.

“BOĞLUCA DIŞINDA YIKIM ÇALIŞMASI YOK”
Yıkım olarak şu anda devam eden tek projemiz Boğluca Deresi çevresidir. Bunun dışında Ersevenler, çarşı gibi alanlar ile ilgili yıkım üzerine üretilen söylentiler gerçek dışıdır. Kamuoyunun bunu bilmesini istiyorum.”

BİLGİSİZLİK VE BECERİKSİZLİK’LE DOĞRU HABERCİLİĞİ KARALAYAMAZSINIZ
Söz konusu gazetenin ‘durup dururken’ yaptığımızı iddia ettiği haber konusunda ilgili esnafların bilgisi bulunduğunu savunurken, yayınlanan röportajlardan bölge esnafının konu hakkında ne denli çelişkili görüşlere sahip olduğu ve net bir bilgiye bulunmadığını kendisi ortaya koyuyor.
Çarşı esnafında hakim olan “Caminin önü açılmak için buradaki dükkanların yıkılmak isteniyor”, “Yetkililerden bize tebliği edilmiş bir şey yok” ve “Bizim dükkanlarımızı yıkıp, yer altı çarşısı yapamazlar” tarzındaki görüş ile endişelerin, yerel yönetimin yıkım kararını iptal etmesine karşın halen geçerliliğini koruduğu da aynı gazetenin ‘aynı konu temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp’ insanların önüne getiriliyor iddiasının gerçek dışılığını açıkça ortaya koyuyor. Hürhaber çok bilinen bir şeyi değil, ilgililerin net bilgiye sahip olmadığı ve tereddütlerin devam ettiği bir konuda kamuoyunu aydınlatıcı bir haber yaptı. Netliğe kavuşmayan bir konu hakkında (yıkım) birinci derecede ilgili kişiden (Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’dan) alının bilgile yer verilerek haber yapıldı. 15 esnafı ilgilendiren, çarşının vizyonu ile ilgili, doğru bilgilerin yer aldığı haberi yalanlamaya kalkışanlar kendi bilgisizlik ve becerisizliklerini ortaya koydu, bununla da yetinmedi ‘tescil yok’ diyerek bir de yanlış bilgi verdi. Başlığında ‘Tescil yok’ diyen söz konusu gazete haber içerinde yetkililerin ve esnafın tescil bulunduğuna dair açıklamalarına yer verirken, kendi kendine nasıl bir çelişki içinde olduğunu da ortaya koyuyor.

Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2579

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol