Silivri Facebook

Vatandaşın gözünü boyamayın. İş yapın iş!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Haziran ayının ilk hafta sonu tatilinde Silivri kumluk bölgesinde haber taraması yaptığımız sırada Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ın kumda güneşlenen yurttaşlar ile ayak üstü sohbet gerçekleştirdiğini gördük. Yanına yaklaştığımızda “ Şu gazetecilerden kurtulamayacak mıyız?” diyen Korsan’a ‘Ne yaptığını’ sorduğumuzda cevabı sert oldu.
 
“Şu sahili görüntülediniz mi?” diye başlayan Korsan öncelikle Silivrili bir yurttaş olarak, ardından da Silivri Çevre Derneği Başkanı vasfı ile sahili denetlemeye geldiğini belirtti. Durumun içler acısı bir halde olduğunu gözlemlediğini söyleyen Korsan “ insanlar buralardan denize girmek, güneşten yararlanmak ve sağlık kazanmak için geliyorlar. Ancak denize girenlerin büyük bir hastalık tehditi ile karşı karşıya kaldığını biliyor musunuz?
 
Gerçi siz bunları yazamazsınız!ama ben söyliyeyim yine de” diyen Korsan, Silivri’nin lağımının denize boşaltıldığını, lodos nedeniyle de bu atıkların kıyı şeridine yayıldığını iddia etti. “ Buradan denize giren insanları uyarmak benim öncelikli olarak insanlık görevim.İşte bu nedenle bu Pazar günümü buradan denize girmeye gelen vatandaşları uyarmaya ayırdım” dedi.
 
Mayıs ayı ortalarında  bilgi edinme yasası çerçevesinde İSKİ Genel Müdürlüğüne  konuya ilişkin bir soru yönelttiğini belirten Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’a gelen cevabi yazıda yer alan bilgiler aynen şöyle:
 
“Silivri ilçesindeki boğluca deresi aracılığıyla denize akan suların mansabı ( Kanalizasyon şebekeleri ve kolektörlerin taşıdığı atık suların, kanun ,yönetmelik, yönerge ve teknik usuller çerçevesinde  deşarz edildiği deniz, göl, dere, akarsu ve arazilerdir) kazısız itme yöntemi ile imalatına başlanan 1400’lük atık su hattı olup, hat bittikten sonra boğluca deresine akan atık sular bu hatta bağlanarak söz konusu şikayet giderilecektir? Bahsi geçen yatay sondaj inşaatımız başlamış olup, 60 gün içinde tamamlanacaktır.
24.05.2007- İSKİ BASIN MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ EDİNME ŞEFLİĞİ”
 
 
İSKi Genel Müdürlüğü’nün Bilgi Edinme şefliği tarafından Silivri Çevre Derneği başkanı Ali Korsan’a gönderdiği yazı böyle diyor. Ve Ali Korsan ekliyor “ Yani sevgili gazeteci arkadaşım Bu ne demektir anlıyorsun değil mi? Silivri’nin tüm kanalizasyonu ya da belki bir bölümü, onu bilemiyorum. Boğluca darasi vasıtasıyla Silivri’nin göbeğinden denize bırakılıyor. Hava lodos olduğunda ya da durgun olduğunda tüm bu atıklar olduğu gibi Silivri sahilinde..Ve Bu insancıklar bundan habersiz denize giriyor. Peki Belediye ya da Sağlık Grup Başkanlığı, basın, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler ne yapıyor?” diye soran Korsan ardından da ekliyor “ İşte onların yapmadıklarını yapmaya çalışıyorum. Halkı aydınlatmaya ve bilgilendirmeye çalışıyorum.”dedi.
 
Bu durum karşısında Silivri Belediye yetkililerine olayın detayını öğrenmek adına yönelttiğimiz soruda olayın abartıldığını belirttiler. “Evet Sayın Korsan’ın, bilgi edinim yasasına ilişkin İSKİ’den aldığı  cevabi yazısı doğrudur. Bize de sorsaydı cevabını verirdik. Saklı gizli bir şey yapmıyoruz. Bilindiği gibi alt yapı çalışmaları var ve özellikle Boğluca Deresi’ne yakın bölgelerde yıkılma tehlikesi söz konusu . Bu nedenle de kazısız itme yönetim kullanılıyor. Bu bağlamda da dereye yakın olan ve çalışmaların yürütüldüğü bölgelerden atık sular günün belli bir saatinde sıkıntı yaratmayacak biçimde dereye veriliyor. Başkaca bir alternatif olmaması nedeniyle bunu en zararsız biçimde gerçekleştiriyoruz.20 güne kadar bu çalışmalar nihayetlenecek ve sistem devreye girecek ve  bu işlem sonlanacaktır” dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol