Silivri Facebook

Yazlık kiralama furyası ev sahiplerinin yüzünü güldürdü
 
Kaynak : Referans Gazetesi
 
Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte yazlık arayışları başladı. Yıllarca yazlık konut olarak atıl durumda olan Türkiye `nin sahil bölgelerindeki yazlıklar, kısa ve uzun dönemli kiralamalarla sahiplerine kazanç kapısı yarattı . Sadece yerli değil yabancı turistlerden de gelen taleplerle canlanan yazlık piyasası, emlakçıların da yüzünü güldürdü. Pastadan en büyük payı kapmak için emlakçılar tıpkı perakende firmaları gibi kampanyalar bile düzenlemeye başladı. Bunlardan biri de yazlık eşyalı konut kiralaması yapan Mea Villa. Şirket, `21 günlük kiralayın, 15 günlük ödeme yapın. 14 günlük kiralayın, 10 gün parası ödeyin` kampanyasını başlattı.
 
Öte yandan Marmara ve Karadeniz `e kıyısı olan balıkçı köyleri de hareketliliğe kayıtsız kalmadı. Gazete ve internete verilen ilanlarla balıkçı köylerindeki yazlıklara kiracı aranıyor.
 
Kiralamaların büyük bir kısmı dövizle
Yazlık kiraları sahip oldukları özelliklere göre değişkenlik gösteriyor. Manzara, özel dekorasyon, bahçe, yüzme havuzu fiyatı belirleyen en önemli kriterler.
 
Tek katlı, dubleks ve tripleks şeklinde ya da apartman ve site tarzındaki yazlık konutların fiyatları güney sahillerine doğru inildikçe daha da artıyor. Yazlık ev denilen çoğu konut, Türkiye `nin güneyinde yer alan ve kış mevsiminin yumuşak geçtiği şehirlerde yıl boyunca kullanılabiliyor. Kiraların aylık ve sezonluk olarak belirlendiği yazlık konutlar gözde tatil bölgelerinde yaygın olarak dövizle satılıyor.
 
Ev turizmi Türkiye `de de büyük ilgi gördü
Avrupa `da ev turizmine yön veren TUI Grubu `na ait Wolters Reisen ile İsviçre `nin Migros Grubu `na ait Interhome`un Türkiye Temsilcisi olan Mea Villa, ev turizmi sahasında uluslararası bazda çalışıyor. Türkiye `de 2004 yılı sonunda kurulan şirket, Güney Marmara , Ege sahili, Muğla , Antalya ve ilçelerinde özel şahıslara ait mobilyalı konutları yazlık olarak kiralıyor. Mea Villa şirketi, uzun dönemli kiralama yapmak için fazla vakti veya nakdi olmayanlara yönelik bu yaz yeni bir uygulamaya imza atacak. Mea Villa Genel Müdürü Erdoğan Sivritepe isteyene güneyde mobilyalı villalarda veya site dairelerde 3-5 günlük kiralamalar yapabileceklerini söylüyor. Şirketin sunduğu bir diğer imkan ise örneğin 21 günlük kiralama yapıp 15 günlük ödemek veya 14 günlük kiralama yapıp 10 günlük kira bedeli ödemek şeklinde. Kira bedelleri sezona, hatta hafta içi -hafta sonu olmasına göre değişecek uygulamaya ilişkin fiyatlar 15 gün içinde açıklanacak.
 
65 bin YTL `ye yazlık sahibi olunabiliyor
Yazlık sahiplerinin kapısı artan canlılıkla beraber artık satın alınmak için de daha çok çalınmaya başlandı. Marmara Bölgesi `nden Akdeniz `e kadar tüm sahil şeridinde yerli ve yabancı yatırımcılar satın almak için yazlık arıyor.
 
Marmara ve Karadeniz Bölgesi kısa süreli tatilleri bile değerlendirmek isteyen İstanbul ve çevresinde yaşayanların gözdesi durumunda. Şile , Silivri ve Kocaali gibi ilçelerde ve Tekirdağ `da zamanında atıl duran yazlıkların satış fiyatları ise 65 bin YTL ile 500 bin YTL arasında değişiyor.
 
Eskiden sahil kasabası olarak anılan Silivri `de de atıl durumdaki yazlıklar hareketlenme sürecine girdi.
 
Çiftlik evleri ile nitelikli oluşturulan sitelere ve yeni toplu konutlara ilginin arttığı Silivri `de Kavaklı , Ortaköy ve Çanta öne çıkan beldeler. Silivri `de emlakçılık yapan Pınar Karakoç Silivri `nin son 10 yılda hızla kendini geliştirerek büyükşehirle entegre olduğunu söyledi. Karakoç , `Bu gelişim elbette bazı altyapı problemlerini beraberinde getirdi ama bu sorunlar yerel yönetimler tarafından hızla çözümleniyor` dedi .
 
Silivri Selimpaşa `da deniz manzaralı 130 metrekare bir villa 195 bin YTL `ye , 200 metrekare bir daire ise 100 bin YTL `ye satın alınabiliyor.
 
Tekirdağ da Marmara Ereğlisi ve civarı uzun kumsalları, sığ ve sakin deniziyle tercih ediliyor. Yazlıklar İstanbul `a 80 kilometre, Tekirdağ `a ise 38 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle kış aylarında da hafta sonu tatili için ideal . Merkezde havuzlu 55 metrekare, denize sıfır, sobalı bir konutu 70 bin YTL `ye veya 170 metrekare site içinde havuzlu daireyi 82 bin YTL `ye alınabiliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol