Silivri Facebook

Yeni Mahalle, Mimar Sinan ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarları soruyor:
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi Veterineri Ümit Kiracıoğlu, geçtiğimiz günlerde gazetemize verdiği demeçte, Silivri’de başıboş köpek kalmadığını belirtmişti. Söz konusu haberle ilgili olarak gazetemizi arayan Yeni Mahalle Muhtarı Mahmut Alkan, haberde yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, Kiracıoğlu’nun vatandaşı yanılttığını söyledi. Mahmut Alkan, kendisinin dışında Mimar Sinan Muhtarı Yaşar Kara ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Yakar’ın da aynı konuda şikâyetçi olduğunu dile getirmesi üzerine, muhabirlerimiz üç mahalle muhtarıyla da görüştü.
 
Yeni Mahalle Muhtarı Mahmut Alkan, Belediye Veterineri Ümit Kiracıoğlu’nun açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Alkan; “Bence Ümit Bey’in biraz etrafına bakması gerekiyor. Bu açıklamasıyla, başıboş köpeklerden şikâyetçi olan vatandaşlarımızı yalancı konumuna düşürüyor. Oysa vatandaş da mahalle muhtarları da yalan söylemiyor” dedi. Kendi mahallesinde başıboş köpeklerin hala dolaştığını da sözlerine ekleyen Alkan; “Belediye gelip tek tük de olsa topluyor; aksini söylersek yalan olur. Ama belli zaman sonra geri bırakılıyor. Hatta Silivri dışından getirilip buraya bırakılan köpekler olduğu yolunda da duyumlar var. Fakat bunlar henüz ispatlanabilmiş değil” şeklinde konuştu.
 
Yeni Mahalle Muhtarı Mahmut Alkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ümit Bey’in görevi, orada insanlara yardımcı olmak. Silivri’yi başıboş hayvanlardan tamamıyla arındırması lazım. Sorun, kökünden çözülmeden ‘Başıboş köpek yoktur’ demek, vatandaşı yanıltmaktır. Ümit Bey’in, o makama layık bir şekilde davranması lazım. Yani, ‘Kusura bakmayın, elimizdeki imkânlarla bu kadar yapabiliyoruz’ diyeceğine, kalkıp ‘Sorun tamamen çözülmüştür’ gibisinden ahkâm kesmek, görevini layıkıyla yerine getirmeyen bir kurum başındaki insana yakışmaz.”
 
Yakar: “Ümit Bey masanın etrafına bakmış sadece”
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Yakar, kendi mahallesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayanlar olduğunu söyledi. Komşusunun çocuğunun başıboş köpekler tarafından ısırıldığını dile getiren Yakar; “Köpek yok demekle olmuyor. Ümit Bey, oturduğu masanın etrafına bakıp köpek göremeyince öyle söyledi herhalde. Şimdi bizim mahalleye gidip bakalım, ben size en az 50 tane köpek gösteririm. Ara sıra gelip topluyorlar, kısırlaştırıp tekrar geri bırakıyorlar. Kısırlaştırılan köpeklerin kulaklarına küpe takılıyor. Küpesi olan köpek bir şey yapmaz deniyor. Bizim mahallede kulağı küpeli olup da yavrulamış 4–5 tane köpek var. Yetkililere anlatıyoruz, ‘Nasıl olur’ diyorlar. E oluyor işte. Gece işten gelen oluyor, genci oluyor yaşlısı oluyor. Kaç kişiye saldırdı bu köpekler. Yetkililere söylüyoruz, ‘Yerimiz yok, kısırlaştırıp geri bırakıyoruz’ diyorlar. Vatandaşı kandırmasınlar. Gerçekler ortada” dedi.
 
Her iki mahallenin muhtarı, Silivri dışından başıboş köpeklerin getirilerek ilçe sınırlarına bırakıldığı yönünde duyumlar aldıklarını vurgulayarak, tespit edebildikleri plaka olmadığından şimdilik bir şey yapamadıklarını kaydetti.
 
Kara: “Silivri dışından da köpek getiriliyor”
Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Yaşar Kara, kendi mahallesinde de başıboş köpek şikâyetlerinin sürekli devam ettiğini bildirdi. Yaşar Kara’dan bilgi almak isteyen muhabirlerimize, muhtarlık binasında bulunan vatandaşlar konuyla ilgili şikâyetlerini dile getirdi. Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir bayan, Mimar Sinan Köprüsü ile Klassis Otel arasında çok sayıda sahipsiz köpek bulunduğunu belirtti. Çevre sakinlerinin özellikle geceleri sıkıntı yaşadığını söyleyen vatandaş; “Silivri’de sahipsiz köpek olmadığını söyleyen, Silivri’de gezmiyordur” dedi.
 
Muhabirlerimizin, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığında karşılaştığı ANAP Silivri İlçe Başkanı Nilüfer Okçu da, başıboş köpeklerden şikâyetçi oldu. Okçu, yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini kaydetti.
 
Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Yaşar Kara, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ümit Bey iyi niyetli olabilir, çalışıyordur da. Ama elindeki ekip belli ki yetersiz kalıyor. Vatandaşlarımızı siz de dinlediniz. İnsanlarımız tedirgin oluyor. Postacılar da bu sıkıntıyı yaşıyor. Bize bu tür şikâyetleri iletiyorlar. Bazen mektupları yerlerine ulaştırmadıklarını söylüyorlar. İstanbul’da getirilen köpekler geceleri bırakıldıkları için, ya Yeni Mahalle’den ya da Mimar Sinan Mahallesi’nden
 
Silivri’ye giriş yapıyorlar.”
Dışarıdan getirildiği iddia edilen köpeklerle ilgili bilgi almak isteyen muhabirlerimizi yanıtlayan Kara; “Kimseyi de suçlamak istemem. Birileri talimat veriyor, gidin şuradaki köpekleri toplayıp belde dışına bırakın diyor. Resmi olmayan plakalı bir kamyon içine koyuyorlar ve getirip buraya bırakıyorlar. Bazen doğrudan köylere götürüyorlar, köyler de toplayıp yine buraya getiriyor” dedi.
 
Ümit Kiracıoğlu’nun iyi niyetli çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyen Kara; “Allah onlara da sabır versin. Ama Silivri’de köpek problemi var. Bizim konuşmamıza gerek yok; vatandaşı dinlediniz” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol