Silivri Facebook
banner88

Yunanlılardan iade-i ziyaret
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz ay Yunanistan’a gezi düzenleyen Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, iki ülke arasında ki dostluk ilişkilerini kuvvetlendirmiş olacak ki, dün Yunanlılar Silivri’ye ziyarete geldi.
 
Tekirdağ’a yaptıkları bir gezinin ardından Silivri’ye de gelen Yunan kafilesi, saat 18.00’da Silivri iskelesine yanaştı. Kafileyi Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, Erdinç Tabak’ın eşi Şükran Tabak karşıladı. Karşılama davul ve zurna eşliğinde yapılırken, karşılıklı hediyeler verildi.
 
Gelen misafirleri karşılayan Erdinç Tabak, ziyaretlerin önemini belirterek “Ziyaretler iki ülke arasında kültürel ve sosyal paylaşım açısından çok önemli. İnşallah ziyaretleri sıklaştırarak, iki ülke arasında ki dostluk bağlarını daha da kuvvetlendiririz” dedi.
 
Karşılamadan oldukça memnun oldukları gözlenen Yunanlılar “Sizleri görmek çok güzel. Atalarımızın yaşadığı topraklarda olmak bizleri mutlu ediyor. Bu güzel karşılama için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Yunanlıların Türkçe ‘tamam’, ‘teşekkür ederim’ ve ‘hoş bulduk’ demesi, karşılıklı gülüşmelere neden oldu.
 
Yunanistan’dan Silivri’ye kafilede geziyi organize eden Sofitsis Stathis, Kavala Başkan Yardımcısı Siminsis Kastas ve Kaptan Gretzelakis Christoforos önderliğinde toplam 17 kişi yer aldı.
 
Yapılan karşılamanın ardından, Silivri Belediyesi Halk Oyunları ekibi Atatürk Anıtı önünde gösteri yaptı. Yapılan gösteri Yunan kafilesi tarafından büyük alkış aldı. Kafile daha sonra Yılmaz Kandemir’in ‘Bir zamanlar Silivri’ isimli resim sergisini ve Kale Park’ı dolaştı. 1 gece Silivri’de kalacak olan Yunanlı kafile, geldikleri iki ayrı yelkenliyle Silivri limanında konaklayacak. Haber ile ilgili ayrıntılar yarın gazeteniz DEĞİŞİM’DE…
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol