Silivri Facebook
banner88

Bu İşte
 
Silivri son günlerde Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım’ın istifası ile çalkalanıyor…
 
bir çok asılsız dedi kodunun da kulaktan kulağa yayıldığı Silivri’de, şok istifa ilçe gündemine “Yıldırım” gibi düştü.
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Başkan yardımcısı Abdullah Yıldırım’ın arasında yaşanan ve istifa noktasına gelen tartışma neydi?
Bu tartışmadan sonra neler değişti ve kimler görevden aldındı?
İşte Silivri’nin 1. numara tartışması…
 
Bir numara kim?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkar’ın belediye başkanı seçilmesinde büyük katkı sağlayan hatta bir çok partiliyi ve basını karşısına alarak Işıklar’ın adaylığını destekleyip aday adaylığından adaylığa ve başkanlığa kadar destek olan, Özcan Işıklar’ın başkan seçilmesinden sonra da Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Abdullah Yıldırım, göreve geldiği günden itibaren belki de Silivri’de en çok konuşulan isimlerden birisiydi.
 
Vatandaş’ın belediye ile olan ilişkileri söz konusu olduğunda Abdullah Yıldırım ismi ilk müracaatın başında geliyordu. İlçe’de yayılan söylemlere bakıldığında Belediye bünyesinde ki hemen hemen bütün birimlerin 1 numara diye tabir ettiği kişi Abdullah Yıldırım’dı. İdari birimler dahil bir çok birime Başkan Işıklar tarafından verilen talimatlar önce Abdullah Yıldırım’a soruluyor ve ona göre yerine getiriliyordu. Çarşı Pazar herkesin dilinde bu dedi kodu vardı.
 
Son günlerde yaşanan istifa haberleri ve Işıklar ile Yıldırım’ın sözlü olarak tartıştığı yönündeki haberlerde geçtiğimiz günlerde Zabıta Amirliğinde yaşanan bir olayla 1 numara tartışması patladı.
 
Aldığım duyumlara göre olay şöyle gelişti…
Selimpaşa’da görev yapan bir zabıta memuru Abdullah Yıldırım tarafından görevden alındı. Bunun üzerine zabıta memurunun bir yakını Başkan Işıklar’a gelerek durumu anlattı. Başkan Işıklar’da zabıta memurunun bir hafta içerisinde tekrar görevine getirileceğini söyledi. Bunun üzerine Zabıta Amiri Selçuk Kamış’a giden zabıta yakını durumu anlattığında Kamış’da Abdullah Yıldırım’ı kast ederek “1 numaraya sormam lazım” cevabını verdi.
 
İşte bu cevap başkan Işıklar için bardağı taşıran son damla oldu. Haklı olarak bir numara söylemlerinden oldukça rahatsız olan Başkan Işıklar ile Başkan yardımcısı Abdullah Yıldırım arasında bu konu konuşuldu ve tartışma ile son buldu. Bu tartışmanın sonucunda başkan Işıklar, Abdullah Yıldırım’ın yetkilerini elinden alarak Zabıta Amirliği, Temizlik İşleri, Silkent gibi birimleri Yıldırım’dan alarak, bu birimleri Diğer başkan yardımcıları Yılmaz Kandemir ve Zafer Ercan arasında paylaştırdı. Yetkileri elinden alınarak pasifize edilen Abdullah Yıldırım’da bunu üzerine başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini resmen olmasa da açıkladı.
 
Böylelikle Silivri’yi kimin yönettiği ve 1 numaranın kim olduğu da ortaya çıkmış oldu. Sonra Abdullah Yıldırım’a yakınlığı ile bilinen zabıta müdürü Selçuk Kamış görevden alındı ve yerine eski zabıta müdürü Cemal Tunca getirildi.. Tasfiye başladı…
 
Bu gün her şey daha da netleşecek
 
Evet sevgili dostlar.. İşte Silvri’nin birkaç gündür konuştuğu istifa olayının bize yansıyan gerçek yüzü böyle. Geçtiğimiz haftayı olayın fısıltıları ile geçirdik. Bu gün ise hem kamuoyu hem de biz gazeteciler her iki taraftan da açıklama bekliyoruz. Çünkü halk arasında Işıklar ile Yıldırım arasında yaşanan sıkıntıya çok farklı yorumlar yapılmaya devam edecek gibi görünüyor.
 
Yukarıda yazdığım olaylara baktığımızda ise şahsi fikrimi söyleyecek olursam, Belediye yönetiminde yaşanan bu ikiliğe Işıklar’ın müdahalesi doğru gibi görünüyor. Eğer bir numara Abdullah Yıldırım kalsaydı ve Belediyeyi kimin yönettiği konusunda ki belirsizlik devam etseydi Başkan Işıklar’ın bırakın Silivri’yi yönetmeyi belediyeye personelini bile yönetmesi mümkün olmayacaktı. Çünkü söz geçiremeyecekti. Kukla olduğu yönünde ki iddialar da alıp başını gidecekti.
 
Şimdi Abdullah Yıldırım başkan yardımcısı değil. “başkanlık emrinde görevlendirilmek üzere görev bekleyen bir memur”statüsünde. Bakalım Özcan Işıklar önümüzdeki günlerde Abdullah Yıldırım’a hangi birimde memuriyet verecek.
“Ekibimle geldim ekibimle giderim” dediği iddia edilen Yıldırım’ın belediye deki ekibinin akıbeti ne olacak?
Bu arada Abdullah Yıldırım’ın ismi belediyenin resmi web sitesinden de silinmiş durumda. Ayrıca odasının girişindeki unvan tabelası da kaldırılmış.. Alınan bu kararların hem Silivri’ye hem de Belediye’mize hayırlı olması dileği ile..
 
gelişmeler ile yine bu sütunlarda olacağım.
 
Hoşça kalın…
 
Not: Abdullah Yıldırım’ın sosyal paylaşım sitesindeki son gönderi mesajını da sizlerle paylaşmak istedim: “suçlu yok,suçlu arama kusur yok, kusur arama, mükemmel işleyen bir sistem var, sende bunun bir parçasısın, geleceğini sen hazırlıyorsun, yoluna taşları da sen koyuyorsun, gülleri de, bunu asla unutma....”
yorum sizin..
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol