Silivri Facebook
banner88

Devleti kim kurdu? Polemiği...

Silivri Belediyesi Şubat Ayı 2. oturumu dün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Diğer basın mensubu arkadaşlarım gibi bende meclis salonunda ki yerimi aldım ve oturumu izlemeye başladım. Her zamanki gibi Ak Parti gurubunun yine meclis gündemine alınması için sunduğu önergeler vardı. O önergeler arasında bir tanesi vardı ki, salondaki her kes  bir den kulak kabarttı o önergeye.

Önerge şöyleydi, “ Türk Bayrağının gülmesi dalgalanması anlamına gelir. Şanlı Bayrağımızın İstanbul İli sınırları içerisinde yer alan diğer İlçelerde olduğu gibi; Silivri’mizin giriş ve çıkış noktalarında bulunan bayrak direklerinde de sürekli olarak dalgalanması hepimiz için ortak bir gurur vesilesidir. Ancak İlçemizin giriş ve çıkış noktalarında bulunan bayrak direklerimiz uzun süredir bu güzellikten mahrum bırakılmıştır. Ulusal birliğimizin sembolü olan Şanlı Bayrağımızın düzenli ve sürekli olarak Silivri semalarında da dalgalanmasının sağlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bahsi geçen konuda ilgili çalışmaların ivedilikle yapılması gerekmektedir.”  Bu önerge okunduktan sonra başladı bizimkiler tartışmaya.
Önce belediye başkan yardımcısı Yılmaz Kandemir söz aldı ve, “ benim bu konudaki hassasiyetimi biliyorsunuz. O bayrak direğinde bir arıza var onun giderilmesi için çalışma yapıyoruz ve arızanın giderilmesini bekliyoruz. bayrağımızı takı takmamak gibi bir şey düşünülemez. Silivri’de o bayrak altında 15 bin kişi yürüttük. Bu konuda biraz daha sağ duyu bekliyorum” dedi.
 
 Sonra Ak Parti gurubundan yanıt geldi. “bu kadar hassasiyet beslediğiniz bayrağımıza, arızanın giderilmesini beklemek yerine, direği yerinden söküp yenisini yaparız demenizi beklerdik” sonrasında ise Işıklar girdi devreye “bu konu polemik yapılacak bir konu değil” değil diyerek söze başladı ve “bu konuda özellikle bizim, devleti kuran bir partinin temsilcisi olarak polemik konusu olmasın diyerek böyle bir açıklamaya da gerek duymadan sadece başkanlık makamına havale ettim. Bunu bende sürdürürdüm gerek de yok. Bizi biz yapan değerleri korumak hepimizin görevidir.” Dedi.
Sonra Ak Parti ilçe başkanı Metin Karakaş girdi devreye ve “ devleti kim kurmuş?” Diye seslendi ve “iktidarda kapatılan bir çok Cumhuriyet halk partisi var. Öylemi? O zaman devlet kapatılmış mı oluyor?” dedi ve gerçek polemik başladı. Herkes bir birini ikna etmeye çalıştı. Ve bu polemik başka bir ortamda tartışma daveti ile son buldu.
Vatan da bayrak da hepimizin
Ben şunu bilir şunu anlarım. Bu vatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hepimizin atalarının kanları canları pahasına verdiği mücadele ile düşman işgalinden kurtulmuş ve kurulmuştur. O gün bu gündür de, dili, dini, mezhebi, ırkı yaşam şekli, düşünceleri her ne olursa olsun, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın altında yaşamaya razı olan bütün yurttaşlarımızın vatanıdır. Devleti kuran da kurtaran da Türk milletinin ta kendisidir. Bunu hiçbir kurum, kuruluş ya da parti sahiplenmemelidir. Sahiplenemez. Ben öyle biliyor, öyle görüyorum. Tartışma konusu olan ve önerge olarak verilen söz konusu bayrak direğinde dalgalanan şanlı bayrağımız birkaç ay önce fırtınalı bir havada parçalanmıştı. Üzüntüyle aradım ilgili kişileri ve bayrağın durumunu bildiklerini hava muhalefeti nedeni ile müdahale edemediklerini belirttiler. Sonra bayrak indi. Ama direkteki sistem arızalandığı için yenisi takılamadı. İnşallah bir an önce bu sorun giderilir ve bütün ihtişamı ile bayrağımız dalgalanmaya devam eder.
Ve bu gereksiz polemik de sona erer.

Servet Yıldırım

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol