Silivri Facebook
banner88

Lider olmak zor iş... (S.Yıldırım)

Cumhurbaşkanı’ndan tutunda mahalle muhtarına kadar olan bütün resmi kurumların kendisine göre bir zorluğu ve yoğunluğu var. Bu kurumların başındaki liderlerin işi hiç de kolay değil. Örneğin hiç düşündünüz mü? Ben başkan olsaydım ne yapardım? Diye. Şöyle bir kafanızda hayal kurun. Diyelim ki yaklaşık 400 bin nüfuslu Silivri’nin Belediye başkanı sizsiniz. Seçilmek için bir sürü vaadlerde bulundunuz. Yakın çevrenizin, siyasi partinizin, çalışanlarınızın, STK’ların, işsizlerin, iş verenlerin, resmi kurumların ve halkın sizden beklentileri var. Koskoca ilçede bütün sorunlar sizin önünüze geliyor. İşe alamadığınız gençler, yol parası ilaç parası, kira borcu vs. olanlar şunlar bunlar yani sorun üstüne sorunlar. İşte bütün bunları yönetmek, herkesin gönlünü etmek bunları yaparken de başkanlık makamının gereği olan yeni hizmetler, projeler üretmek hakikaten zor iştir. Lider ailesine ve  kendisine gerektiği kadar zaman ayıramaz.


Hasta’dan doktora isyan !

Sizlerinde bildiği gibi Silivri Belediye Başkanlığı bünyesinde ve Muharrem Aydoğan’ın sorumluluğunda hizmet veren Mahalle Konseyi  Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ı ilçemizin mahallelerinde halkla buluşturuyor. Tabiri caiz ise hastanın ayağına doktor gidiyor. Bende mümkün olduğu kadar gerçekleşen bu konsey toplantılarına katılıyorum. Toplantılara Mahalle Konsey sorumlusu Muharrem Aydoğan’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri de katılıyor. Işıklar, bu toplantılarda göreve geldiği günden bugüne geçen 19 aylık süreçteki hizmetleri anlatarak halkı bilgilendiriyor. Ayrıcı birim müdürleri de gidilen her mahallede yapılmış ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili bilgiler veriyor ve toplantıya katılan halkın hizmetler hakkında görüş ve fikirlerine yer veriliyor. Kimileri bu toplantıları geç kalınmış, kimileri, başarısız, kimileri de malzeme olarak görüyor. Ne şekilde görürseler görsünler şu bir gerçek ki, yardımcıları ve birim müdürleri ile mahallenize gelmiş bir başkanın toplantısına katılmak ne kadar duyarlılıksa katılmamak da o kadar duyarsızlıktır. Hem kendi adına hem de yaşadığı mahalle adına. Toplantıya katılımların az olması, toplantıya gelen idarenin başarısızlığı değildir. Konsey  toplantılarının amaçlarından birisi de yukarıda da yazdığım gibi başkan ve yönetimini mahalle halkıyla buluşturmak, tespit edilen sorun ve istekleri dinleyerek çözüm üretimi sağlamaktır. Eğer o mahalleli toplantıya katılmamışsa ve hala sokağı çamur içinde, çocuk parkı yoksa, çöpleri alınmıyorsa vs. sorunları varsa oturduğu yerden hiç atıp tutmasın. Madem hizmet rahatsızlığı yaşıyorsunuz işte doktor kapınızda buyurun gelin derdinizi sıkıntınızı anlatın. Yani diyorum ki öle oturduğunuz yerden doktora isyan etmeyin.

Pazarcı mafyası iş başında…

Tam unutuldu derken önceki gün Çanta köyünde yapılan mahalle konseyi toplantısında pazarcıların tekrar gündeme taşıdığı Gümüşyaka’daki Pazar yeri mevzusu  Çanta’da bir anda gerginlik yarattı. Pazarcıları beli silahlı diye tabir ettiği kişilerden kurtarmak daha temiz ve daha modern bir ortamda pazarcılık yapmalarını sağlamak adına yap işlet devret modeli ile ihale yapılarak Gümüşyaka Pazar yerinin yapıldığını söyleyen Özcan Işıklar’a bir grup pazarcı esnafı karşı çıkarak, yıllardır orda pazarcılık yaptıklarını ve yeni yapılan Pazar yerinde ki fiyatların yüksek olduğunu bu yüzden dışarıda kaldıklarını belirterek tepki gösterdiler. Tahta başı 2 bin 500 TL olan Pazar yerinde kendilerine 7 bin TL gibi yüksek bir fiyat çekildiğini iddia ettiler. Ve karşılıklı tartışmalar yaşandı. Başkan Işıklar’ın, “beli silahlı” diye tabir ettiği kişiler, ortalığı karıştırmak adına birilerini gaza getirdikleri ortadaydı. 400
Kişi olduklarını, resmi ve gayri resmi güçlerinin olduğunu söyleyen bu grup’ a güzel bir cevap da verdi başkan. “Madem bu kadar kalabalık ve imkan sahibisiniz gelin yer tespit edelim Gümüşyaka da ki gibi bir Pazar yeride siz yapın işletin.”  Ama bu teklife pekte sıcak bakmadı bizim isyankar pazarcılar. Şimdilik bu kadar.  Pazarcı esnafından haksız yere alınan paralar ve pazarcı mafyası ile ilgili hazırlamaya devam ettiğim araştırma haberimi yakında gazetemizden okuyacaksınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol