Silivri Facebook
banner88

Otopark Sorunu ve
 
Hani çocukken büyüklerimiz hep sorardı bize  büyüyünce ne olacaksın? diye.
Bizlerde o küçücük beyinlerimize inat kocaman hayaller kurardık. Kimimiz polis, kimimiz öğretmen, kimimiz de doktor olmak isterdik çoğunlukta.
 
Bana her sorduklarında "ben polis olacağım" derdim. Polis olmanın ayrı bir havası vardı bende. Olaylara müdahale eden belinde silahı, arkasında devlet olan ve "kanun namına" dediğinde herkes saygı gösterirdi polise. Birinin başı derde girdiğinde, malına canına bir şey geldiğinde ilk olarak onlar aranırdı. Polisler benim süper kahramanlarımdı. Hala da öyleler.
 
Nasip olmadı bana polis olmak. Müracaat için yol parası bulamamıştım. Nasipte gazetecilik varmış. Polis olmak zordur. Ne saatin belli ne dakikan. Bir anda fırlarsın yerinden zaman çok önemlidir. Çünkü durum acilse birilerinin canı yada malı tehlikededir. Polis hiç düşünmez kendi canının tehlikede olduğunu. Gecenin bir yarısı yatağından fırlarken uyuyan eşini yada çocuğunu bile görmez gözü. Fedakar ve cefakardır Türk Polisi.
 
   Efendi olacaksın… 
 
   Silivri gerek güzelliği gerekse insanları ile harika bir yer. Polisimiz de, Jandarmamızda hakkı ile işini yapıyor. Fakat geçtiğimiz günlerde bir olaya şahit olduk Silivri'de. Yasak bir yere park ettiği arabasının otoparka çekilmesine itiraz eden bir vatandaş ortalığı karıştırdı. Hem de öyle bir karıştırdı ki sormayın. Otoparka arabasını çeken polise hakaretler, küfürler yağdırarak girmiş otaparka. Ve otopark görevlisine okkalı bir yumruk attıktan sonra tehditler savurmuş etrafa. Sonra Polise yumruk kavga kargaşaya dönüşmüş.
 
22 yaşında olan ve 6 ay önce ceza evinden çıkan A.Ç isimli araç sahibinin iki farklı suçtan da sabıkası var. Biraz da sempatizan. Bunları unutmuş gibi başlamış tehditler savurmaya hem de ne tehditler. Aşiret üyesi olduğundan tutunda sözde Kürdistan'a kadar.
 
O anda orada bulunan iki polis, delikanlıyı etkisiz hale getirmekte oldukça zorlanmışlar. Ve destek gelmiş.  Ha-liyle bizim polislerinde sert bir müdahalesi olmuş bu isyankar ve asi araç sahibine.
Sonra ben gittim olay yerine. Ortalık karışık. 22 yaşındaki araç sahibinin akrabaları da orada. Birkaç resim çekmek istedim müdahale ettiler. "Biz aşiretiz. Ne çekiyosun lan" dedi genç bir kız. Bir anda kendimi Diyarbakır'da, Van'da, Muş'ta zannettim.
Burası Silivri, burası Türkiye. Ne sizin aşiretinizin kuralları geçer ne de hayali bir ülkenin kanunları. Kendinize gelin ve efendi olun. Polisi bırakın bir kenara, sergilediğiniz bu tutum karşısında normal bir vatandaş bile tepki gösterir sizin bu tutumunuza. Eğer efendi efendi çekilen aracınızı otoparktan almaya gelseydiniz hiç kimse size saldırmazdı.
Namusu ile canı pahasına nice fedakarlıklarla görevini ifa eden bir polise ana avrat küfür edip saldırıyorsanız, sonrasında da çıkıp oğlumuzu darp ettiler, şöyle yaptılar böyle oldu diye feryat ediyor ve polisi suçluyorsanız buna adalet denmez.
 
Kendinize ve oğlunuzun yaptığına bir bakın. Hele de verdiği ifadeye bir bakın; ‘Ben o dört polisin anasını avradını bilmem ne yapacağım. Hapisten çıkınca dağa çıkacağım. Şöyle yapacağım böyle yapacağım.’ Dağa çıkmakta neyin nesi. Altı üstü bir otopark meselesi. İnsan olan insanların içinde yaşar. İnsanca hareket eder insanca muamele görür. Dağa çıkmak isteyende ne muamele yapıldığını biliyorsunuz. 
Dağa çıkmaktan bahseden sizin oğlunuzun... Birde gelip bana oğlunuzun lehinde haber yapmamı istiyorsunuz. Ve üstüne, oğlunuzun yaşadığı bu olaydan ötürü Silivri'de mitingler düzenleyip ortamı germekten bahsediyorsunuz.
Ben şunu anlıyorum ,sizin konuşmalarınızdan. Yoksa siz oto park da kasıtlı mı olay çıkardınız? Amacınız Silivri'yi Yüksekova'ya mı benzetmek.
Ne gösterisinden bahsediyorsunuz. Dağa çıkma tehditlerinde bulunan oğlunuzun haklılığını mı haykıracaksınız? Bunu Silivri'de mi yapacaksınız?... Bunu gelip birde 1990 yılında Beytüşşebap'da amcasını vatana şehit vermiş bir şehit yakınına mı anlatıyorsunuz…
Akıllı olun beyler, efendi olun. Efendi efendi şanlı bayrağımızın altında, şahadetleri ile sulanmış atalarımızın topraklarının üstünde adabınızla yaşayın.
Çoluğunuza çocuğunuza da bunları öğretip aşılayın. Aşiret kurallarınızdan çok, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygı duymayı öğretin. Hangi ülkenin topraklarında yaşadığınızı da unutmayın.
 
Huzurumuzu ve huzurunuzu bozmayın. Allah polisimizi, askerimizi ve vatanı milleti için mücadele eden herkesi korusun.

 Gazeteci Yazar: Servet YILDIRIM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol