Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin Çehresi Değişecek...
Silivri’de son günlerde büyük bir siyasi sessizlik var. Fakat bu sessizliğin altında harıl harıl çalışanların da olduğu kulağımıza gelmiyor değil hani. Siyasi parti ilçe başkanlıklarında önümüzdeki genel seçimler için hazırlıklar başlamış durumda. Milletvekilliği adaylığı için hazırlananlar yavaş yavaş rengini belli etmeye başlarken, bazı adaylar ise şimdiden ortaya çıkıp yıpranmak istemedikleri konuşuluyor Silivri’de. Öyle görünüyor ki bu seçimlerde Silivri siyaseti oldukça renklenecek. Önümüzdeki günlerde milletvekili adayı olacağı söylenen bazı siyasilerimizin isimlerini paylaşacağım sizlere. Ama şunu bilmelisiniz ki oldukça hevesli olan adaylar var şimdiden heyecan sarmış adaylarımızı…
 
Kar’dan Kış’dan değil Sel’den korkuyoruz..
 
Gazetemizin bu günkü sayısında da okumuşsunuzdur. Silivri Belediye başkanımız Özcan Işıklar ile bir röportaj yaptık. İnsan odaklı hizmetleri ile tanıdığımız Özcan Başkanın çok sert geçeceği söylenen bu kışla ilgili tek korkusu olası bir sel felaketi. Çünkü bu felaketi kendi döneminde bizzat yaşamış ve görmüş. Can kaybı, mal kaybı ve onların getirdikleri bir sürü sıkıntı. Hem devlete hem de millete mal olan binlerce liralık sıkıntı yaşanmış. Bu korkunun çaresi de yok değil hani Silivri’de bulunan 6 adet derenin ıslah edilmesi gerekiyor. Ve bunun içinde kamulaştırmalar yapılması gerekiyor. Devlet bu konuda adım atmış, fakat kamulaştırma bedellerine dere kenarında evi ya da iş yeri olan bazı vatandaşların itirazları var. Olay mahkemeye intikal etmiş durumda. Yani kendi mülkünün daha değerli olduğunu düşünen bazı vatandaşlar devletin vermiş olduğu kamulaştırma bedeline itiraz ederek konuyu mahkemeye ulaştırmış. Bu nedenle davası devam eden birkaç mülkiyet yüzünden ıslah çalışmaları tamamlanamıyor. Ya şöyle bir düşünüyorum da… Allah göstermesin, yarın bir sel felaketi yaşansa ve yine ortalı seller sular bassa, can kayıpları yaşansa, ıslah çalışmalarındaki kamulaştırma bedeline itiraz ederek, benim yerim daha çok para yapıyor devlet az para veriyor diyerek ıslah çalışmalarını durduran vatandaş mı suçlu olacak? Yada benim mülkiyetim daha fazla para ediyor diyen vatandaşa istediği parayı vermeyen devlet mi suçlu olacak. Yoksa dünya bankasından ıslah çalışmaları için 350 milyon dolar aldığı halde bu paraları farklı yerlere harcandığı iddia edilen İBB’mi? suçlu olacak. Birileri mutlaka suçlanacak ama olan yine vatandaşa olacak. Her gök gürlediğinde içini korku saracak. Tıpkı Özcan Başkanın dediği gibi tek Silivri’de vatandaşın tek korkusu Sel felaketi. Umarım İstanbul’umuzun en güzide ilçelerinden birisi olan Silivri’nin bu korkusunu duyan olur ve bir an önce bu korkuya son verir. Yine umarım ki Üç beş kuruş para için Islah çalışmasının tamamlanmasına engel olan mülkiyet sahipleri ve devlet yetkililerimizde paranın bir kıymetinin olmadığının farkına varır.
 
 Hava alanı “hava” da kaldı
 
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumu sonunda Başkan Işıklar Silivri halkına kötü bir haber verdi. Aslında halkdan çok emlakçı ve gayrimenkul satıcılarınaydı bu kötü haber. Özcan Başkan “aldığım bir duyuma göre Silivri Gazitepe’ye yapılacağı söylenen hava alanı projesinin, daha az kamulaştırma sorunu olduğu için Kemerburgaz’ tarafına yapılacağını duydum. Bunun doğruluk payı nedir Metin bey” diye Ak Parti ilçe başkanı Metin Karakaş’a yönelttiği bu soruyla öğrendik bu kötü haberi. Aslında kötü demek ne kadar doğru bilemiyorum ama şöyle de bir durum var. İlçemiz konumu itibarı ile yazlıkçıların vazgeçilmez adreslerinden birisi insanlar buraya kafalarını dinlemeye geliyorlar. Buraya hava alanı geldiğin de oluşacak olan gürültü kirliliğinden rahatsız olacağımız kesindi. Bu rahatsızlığı dillendirenlerde olmadı değil hani. Öte yandan zamanında hava alanının buraya yapılma olasılığının gündeme gelmesinden sonra, Silivri’de müthiş bir arsa alım satımı başladı. Hava alanı yapılma olasılığı en çok arsacıları heyecanlandırmıştı. İstanbul’un hiçbir ilçesinde, Silivri’de ki kadar emlakçı ve arsacı yoktur. Haliyle bizim emlakçıların da arsa satışları tıpkı havaalanı projesi gibi hava da kaldı. Ama Silivri’nin geleceği çok parlak gerek üniversiteler, gerek sanayileşme ve turizm alanında yapılacak yenilikler Silivri’nin kaderini ve çehresini değiştirecek. Silivri’ye yatırım her zaman kazandırır.
Hoşça kalın…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol