Silivri Facebook
banner88

Yıldırım İstifa Edecek (mi)?

Dün gazetemizin sütunlarına taşıdığımız “Al sana 1 numara”  başlıklı köşe yazısı oldukça ses getirdi Silivri’de. Çünkü kulaktan dolma bilgilerle, yada fısıltılarla değil direk 1 numaradan aldığımız demeçle verdik Abdullah Yıldırım haberini. Böylelikle bir numaranın kim olduğu da ortaya çıkmış oldu. Peki bundan sonra ne olacak. Bütün yetki ve görevleri elinden alınarak sade bir memur olarak kalan Abdullah Yıldırım memuriyetinden istifa edecek mi? Yada etmelimi?  Dün gün boyunca beni arayan ya da sohbet etme fırsatı bulduğum bir çok kişi “ben olsam memuriyetten de istifa ederim. Duramam orda” şeklinde yorumlar yaptılar. Milletin ne dediğinden çok Abdullah Yıldırım’ın ne dediği veya ne düşündüğü önemli aslında. Fakat Yıldırım 657’ye tabi olduğu için konuşamıyor. Çünkü memuriyeti devam ediyor. Son aldığım duyumlara göre de konuşmayı düşünmüyor. “ancak memuriyetten istifa edersem konuşurum” demiş. Bence Abdullah Yıldırım istifa etmeli. Çünkü yaklaşık 2 yıldır başkan yardımcısı olarak hükmettiği birimlerin elinden alınmasının ardından bu saatten sonra, sade bir memur olarak orada bulunmasının bir anlamı yok. İstifa etmeli ve eğer ortada bir haksızlık bir vefasızlık varsa ortaya çıkarmalı.

Işıklar, bağımsızlığını ilan etti

Evet Özcan Işıklar artık bağımsızlığını ilan etmiş oldu. Dün sadece gazetemize konuşan Işıklar’ın söylediği sözlere bakılırsa bu bağımsızlık hareketinden sonra, belediye içerisinde görev yapan bazı personellere de uyarı geldi. Başkan Işıklar “ uyum ve disiplin içerisinde bizimle çalışamayan veya çalışmak istemeyen personelimiz olursa gereğini yaparız” mesajı verdi. Bundan sonra Belediye personeli Işıklar’a karşı daha dikkatli ve hassas davranacaktır. Çünkü Işıklar’ın bağımsızlık yumruğu oldukça ses getirdi Silivri’de. Ayrıca geçmişe dayanan vefa Şimdi herkes merakla bundan sonra olacakları bekliyor. Partililerin tek endişesi ise bu tür olayların partiyi yıpratması ve oy kaybına neden olması. Daha önceki köşe yazılarımda da belirtmiştim. Bundan önceki süreçte halk Başkanın ekibinde oldukça rahatsızdı. Ve bu rahatsızlık ilçe de birçok yerde dillendiriliyordu. Işıklar’ın gerçekleştirdiği “Yıldırım” operasyonun da ekipten başka kimlerin gideceğini bilmiyoruz ama şu bir gerçek ki, bu operasyonun yan etkileri de artçıları da bitmeyecek.

Değirmenci “ Saygı duyuyorum” dedi

“Yıldırım” operasyonun ardında düşüncesi ve tavrı merakla beklenen isimlerden birisi de CHP ilçe başkanı Selami Değirmenci idi. Herkes gibi bende merak ettiğim için halk adına kendisini arayarak bu konuya ilişkin ne düşündüğünü sordum. Değirmenci’den aldığım yanı aynen şöyle, “ Ben belediye başkanımızın yönetim anlayışından kaynaklanan bir uygulama olarak görüyorum. Almış olduğu bu kararı saygı ile karşılıyorum.” dedi. Belli ki Selami başkanda suların durulmasını bekliyor. Ya da bu operasyonun nasıl sonuçlanacağını. Yine merak edilen bir başka konu da Abdullah Yıldırım’dan boşalan başkan yardımcılığına kimin getirileceği konusu. Bu konuda da bazı internet sitelerinde Başkan Işıkların özel kalem müdürü Emine Tarin’in getirileceği iddiaları var. Şimdi belediye içerisinde yaşanan bu operasyon AKP önergesi ile meclis gündemine taşınır mı? Önümüzde ki ayın ilk haftası yapılacak olan örgüt toplantısında gündeme gelir mi? CHP ilçe örgütü bu konu da neler söyler? Tavır ne olur? Abdullah Yıldırım memuriyetinden istifa eder mi? Bunları ve daha fazlasını hep birlikte göreceğiz. Ve bu sütunlarda sizlerle paylaşacağız. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol