Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİSPOR 1957 YILINDA KURULMAMIŞ

Silivri’de rahmetli Şerafettin Arda (Dayı bey) önderliğinde Recep Gürsoy, Burhan Soyaslan, Selim Özkök, Mehmet Arslan, İtfaiyeci Fahrettin, Askerlik Şubesinden Ferruh Beyin girişimleri ile Silivri Gençlerbirliği kuruldu. (1947)

Daha sonra Gençlerbirliğine alternatif olarak ta 1952 yılında bir grup tarafından Silivri Gücü futbol takımı kuruldu. Forma renkleri Sarı – Siyah olan bu takım sadece 1 yıl oynadıktan sonra kapandı.

1957 YILINDA SADECE GENÇLER BİRLİĞİ FUTBOL TAKIMI VARDI

Gençlerbirliği futbol takımının ilk renkleri Vişneçürüğü – Beyaz idi. Şu anda halen Silivrispor’un kullandığı 1957 yılı tarihinde Silivri’de sadece Silivri Gençlerbirliği adında bir futbol takımı vardı ve o yıl takımın başkanlığını da rahmetli Şerafettin Arda (dayı bey) yapıyordu.

1957 – 1958 – 1959 yıllarındaki Silivri Gençlerbirliği takımının oyuncuları şu isimlerden oluşuyordu. Yurdakul Mücük, Siyami Köylü (Tanker), Mehmet Engindeniz, İlhan Eser, Hüseyin Tan (Paçoz), Gürkan Ulaşahin, Muharrem Munduz, Kazım Altmış, Nevzat Sezen, Halim Uluşahin, Bülent Uluşahin, Süleyman Ergen, Fahrettin Aldemir, İsmail Yolçakar, Şinasi Günaydın (Rüzgârın oğlu), Günay Türkkan, Semih Öztürk (Puşkaş) , Mehmet Öpçin (Lefter), Seyfi Süral, Sedat Akıncı, M.Ali Sezen, Recep Gürsoy, M.Ali Yurtsever, Ahmet Yalım, İsmail Erkan, Talat Aslan, Ahmet Altınçapa, Gencay Mücük, Sarı Mustafa, Altan Uluşahin, Nazif Erdeniz, Kamuran Süzgün, Basri Sarıbaşak, Behram Erdeniz. 1960 yılından sonra da Silivri Gençlerbirliği takımına Şuayip Dinçel, Mokos Metin, Yılmaz Küçük, Çevik Baysalgil ve Mustafa Canbaz’ da katılmışlar ve kırmızı – Beyazlı takımda forma giymişlerdi.

1963 YILINDA SANAYİ SPOR KURULDU

1963 yılında Silivri Gençlerbirliği takımına alternatif olarak Silivri Sanayispor futbol takımı kurulmuş ve forma rengi olarak ta Mavi – Beyaz renkler kullanılmıştı. Silivri Sanayispor’un kurucuları arasında Nevzat Kocaoğlu, Remzi Tezyapar, Aliş Sorucuoğlu, Mehmet Kahraman, Demirali İbracık, Seyfettin Süral, İsmail Erkan, Ahmet Çelikbilek ve Yaşar Okan yer alıyordu.

Hatta iki takım arasında oynanan karşılaşmalar oldukça çekişmeli geçer ve o dönemde karşılaşmalar şimdi ki Hasan Özvarnalı İlk Öğretim Okulunun olduğu yerde bulunan sahada oynanırdı. Adı geçen yıllarda Silivri Gençlerbirliği futbol takımı kulüp binası olarak şimdi Öğretmen evi olarak kullanılan yerde mevcut olan binayı kullanıyordu. Sanayispor kurulduktan sonra Silivri Sanayispor yöneticileri bina bir oda da kendile-rine verilmesini istemiş ve bir odaya da kendileri yerleşmiştir.

SENE 1973 GENÇLERBİRLİĞİ VE SANAYİSPOR BİRLEŞİP SİLİVRİSPOR OLUYOR

1973 yılının Ocak ayının ilk haftasında Silivri Gençlerbirliği ve Silivri Sanayispor yöneticileri bir araya gelerek iki takımın Silivrispor kulübünün kurulması konusunda anlaştılar. Oluşturulan ilk Silivrispor kulübü yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Nevzat Kocaoğlu, Aliş Sorucu, Mehmet Kahraman, Demirali İbracık, Yaşar Okan, Ahmet Çelikbilek, İbrahim Aktaş (Kuşçu) , Seyfettin Süral, Ayfer Köken, Mesut Yıldırım, Nahit Uykusuz, Öner Doğan. İlk kongrede alının karar gereği forma renkleri Lacivert – Mavi olarak benimsemiş fakat Silivri Gençlerbirliği idarecilerinin itirazı üzerine her iki takımın renklerinden birer renk alınarak forma renginin Kırmızı - Mavi olması uygun görülmüştü.

Silivrispor bunun üzerine 07.06.1974 tarihinde federasyona tescilini yaptırmış ve 1974 – 1975 futbol sezonunda liglerde yer almıştır. Silivrispor futbol takımının 1974 – 1975 futbol sezonunda yer alan kadrosunda şu isimler yer alıyordu. İbrahim Yetkin (torba) , Nurettin Terzioğlu, Ataman Germiyanoğlu, Akay Yurtsever, Cavit Başaran, Ali Aydıner, Hasan Argıç, Ali Bostancıoğlu, Yılmaz Kandemir, Halil Lama ve Yaşar.

Tüm bu bilgilerin ve yaptığımız araştımaların ışığında 2007 yılının Silivrispor’un 50’nci kuruluş yılı olmadığı ortaya çıkıyor.

Silivrispor’un gerçek kuruluş tarihi 1957 değil 1973 olması gerekiyor.

Federasyona tescil tarihine göre de 1974 olması gerekiyor. Bu verilere göre kulübün 50.yılı da 2023 yılına denk geliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol