Silivri Facebook

3500 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK...

YAZ SPOR OKULLARI’NDA Silivri Belediyesi’nin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlediği Yaz Spor Okulları’nda bu yıl yaklaşık 3500 öğrenci 8 ayrı branşta eğitim görecek.

Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları açılış töreni 18 Haziran Cumartesi Günü Silivri Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen açılış töreni, Piramit Cafe önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Saat 16.00’da başlayan açılış törenine; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Başkan Koordinatörü Murat Yıldız, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, spor kulübü başkanları, muhtarlar, Yaz Spor Okulu eğitmenleri ve öğrencileri ile birçok veli katıldı. Tenis, Futbol, Basketbol, Badminton, Voleybol, Taekwondo ve Engellilere yönelik eğitsel oyunların yer aldığı Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda, 3500’e yakın öğrenci eğitim görecek.

ÖZDEMİR; “BAŞKANIMIZA VE MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, şunları söyledi; “2011 Yaz Spor Okulu açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. 8 branşta, 20 eğitmen ile birlikte 3000 civarında öğrenciye bu yaz, Yaz Spor Okullarında hizmet vereceğiz. Amacımız sporu tabana yaymak, öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve en önemlisi de yetenekli öğrencilerimizi bir üst lige taşımak ya da milli takım forması giydirebilmektir. Bu hizmetin sunulmasında Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. 2 yıl önce 200 kişi ile yapılan yaz spor okulları, geçtiğimiz yıllar 1200, 2500 sayılarına ulaştı. Bu yıl da iki hafta içerisinde 3500 sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.”

KAYAPINAR; “CENTİLMENLİĞİNİZİ VE SPORTMENLİĞİNİZİ GÖSTERECEKSİNİZ”
Engelli öğrencilerin de yaz spor okullarında yer almasından mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar; “Eğitim öğretimde birinci önceliğimiz derslerimizde başarılı olmaktı, ilçemizde bu başarıyı sağladık. Önümüzde koskoca bir yaz tatili var. Bu organizasyonu duyunca çok memnun oldum. Belediye Başkanıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. İlçe Spor Müdürümüzde bir teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Sevgili öğrencilerim, yıl boyunca çalışkanlığınızı ve başarınızı ortaya koydunuz, şimdi ise centilmenliğinizi ve sportmenliğinizi göstereceksiniz. Etkinliklerin devamını diliyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR; “BU ETKİNLİK SİLİVRİ’NİN GELECEĞİNE YAPILAN BİR YATIRIMDIR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Programın ev sahibi bugün burada bulunan herkes ama en büyük emek İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Fikret Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Bey’indir. Belediyemizde bu görevi üstlenen Bora kardeşime, Kulüpler Birliği’nde çalışma gösteren arkadaşlarıma, spor kulüplerinin değerli başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, sadece spor etkinliği olarak görünse de, bu etkinlikte bir arada olmanın, hemşeri bilincini geliştirmenin, paylaşmayı öğrenmenin yolunu arıyoruz. Bunun da çimentosu spor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Spor Müdürlüğümüz ve Belediyemiz bu iş için neden seferber oluyor? Tek bir açıklaması var, çünkü biz sizleri çok seviyoruz. Sizlerin hayata daha iyi hazırlanmanızı, birbirinizi severek, paylaşmayı öğrenerek, bir arada olmanın getirdiği enerjiyi ve gücü görmenizi sağlayarak hayata hazırlanmanızı istiyoruz. Bütün öğretmenlerimize ve bizlere çocuklarını emanet eden ailelerimize teşekkür ediyorum. Sayımız 3500’lere ulaştı. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Her evden bir çocuğumuza ulaşacağız. Bu Silivri’mizin geleceğine yapılan bir yatırımdır.”

ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR
Engellilere yönelik eğitsel oyunlar branşında eğitim alacak olan öğrenciler de, açılış programında Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Atilla Temir isimli öğrenci mikrofonu eline alarak; “Sevgili Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a çok teşekkür ediyoruz. Sevgili öğretmenimiz İsmail Tuna’yı çok seviyoruz. En büyük Türkiye” dedi. Başkan Işıklar konuştuğu sırada yanına gelerek ona sarılan Onur Alkış da; “Ben de teşekkür ediyorum. Onu çok seviyorum. Özcan benim kankam” diyerek törene katılanları güldürdü. Açılış programı, Yaz Spor Okulu öğrencileriyle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Gerçekleşen açılış töreninde öğrencilere, Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulu forması hediye edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol