Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN IŞIKLAR'IN SPOR TURU...

BAŞKAN IŞIKLAR’IN SPOR TURU

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gündüz yoğun geçen mesaisinin devamında kulüp faaliyetlerini bire bir takip ederek, yönetici, antrenör, sporcu ve sporcuların aileleri ile görüşerek ihtiyaç ve beklentileri dinliyor.

 

Silivri Belediye BaşkanıÖzcan Işıklar, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Silivri Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Bora Balcıoğlu ile birlikte spor kulüplerine ve çalışma ortamlarına ziyaretler gerçekleştiriyor.

 

MİNİK TAEKWONDOCULARA IŞIKLAR ZİYARETİ

“Hedefimiz ve hedefiniz profesyonellikten öte amatör şartlarda amatörlüğün kriterlerini yerine getirmek olmalıdır” diyen Başkan Işıklar, Silivri Taekwondo Kulübü’nün Kapalı Spor Salonu’ndaki çalışmalarını yerinde izledi. Özellikle minik sporcuların yaptığı hareketleri alkışlarla izleyen Başkan Işıklar; “Spor kulüplerimizin hedefi bu olmalı.Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza spor yaptırabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bakın salonda çocuklar, tribünde anne baba ve hatta anneanneler babaanneler. Sporun güzelliği bu olsa gerek. Taekwondo Kulübü Yöneticilerini bu güzellikleri yarattıkları için kutluyorum. Biz de imkânlarımız doğrultusunda, onların yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

SEYMEN MAHALLESİ’NDE SAMİMİ ORTAM

Seymenspor Lokali’ni de ziyaret eden Başkan Işıklar gençlerle bir araya geldi. Seymen Mahalle MuhtarıSıtkı Akıncı, Seymenspor Kulüp Başkanı Soner Düz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve mahalle gençleri tarafından karşılanan Başkan Işıklar’a Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu eşlik etti.

 

ESKİ KULÜP BAŞKANINDAN IŞIKLAR’A TEBRİK

Amatör spor kulüplerine bu kadar yardımın hiçbir dönem yapılmadığını söyleyen Seymenspor Eski Kulüp Başkanlarından Hüseyin Çetin “Başkanım malzeme siz alıyormuşsunuz, araba siz gönderiyormuşsunuz, lige katılım paralarını da siz veriyormuşsunuz. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu. Bunlar amatör kulüpler için çok büyük katkı, sizi tebrik ediyorum” dedi. Eski sporculardan söz alanlar ise saha zemininin elverişsiz olduğunu belirterek, zemin iyileştirmesiyle ilgili olarak talebi dile getirdiler.

 

IŞIKLAR; “AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİN TEK HEDEFİ KENDİ ÇOCUKLARINA SPOR YAPTIRMAK OLMALI”

Silivri Belediye BaşkanıÖzcan Işıklar, Seymenspor Kulübüne yaptığı ziyarette şunları söyledi; “İmkanlar dahilinde tüm kulüplerimize elimizden gelen desteği veriyoruz. Merkezde bir mahallemize nasıl hizmet ediyorsak, Seymen de Sayalar da diğer köylerimizde bizim için aynı. Bazı amatör spor kulüplerimiz, her yıl dış transferler yapıyor. Köyünden veya mahallesinden bir sporcu yok. Kendi özünden olmadığı için maliyetler de ister istemez artıyor. Atalarımızın dediği gibi; taşıma su ile değirmen dönmez, dönse de devamlılık olmaz. Böyle olunca kendi çocuklarını da spordan soğutmuş, uzaklaştırmış oluyorsun. Ondan sonra köyünü, mahalleni temsil edecek gençleri bulmakta zorlanır, sahaya çıkaramazsın. İşte bunları yaşamamak için, amatör spor kulüplerinin tek hedefi kendi çocuklarına spor yaptırmak olmalı. Kendi çocuklarına forma giydirip sahada oynatabiliyorsan bence bu amatör kümede şampiyon olmaktan daha anlamlı. Geçen gün Kadıköy Kulüp Başkanı İbrahim Ak’ın bir açıklamasını okudum. “Haksız rekabet var. Parası olan şampiyon oluyor. Amatör küme takımlarının amacı, sporcu yetiştirmek olmalı. Ben her kategoride kendi köyümün çocuklarını oynatıyorum” diyor. İşte bence en büyük şampiyonluk bu olmalı.Bizim belediye olarak amacımızda zaten bu. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan herkesin spor, kültür ya da sanat ile içi içe olmasını sağlamak. Ücretsiz Yaz Spor Okulları ve Kültür Merkezimiz ile bunu yakaladık. Geçtiğimiz akşam bizim çocuklarımızın yazıp oynadığı tiyatroyu izleme keyfini yaşadık. Sporda ülke başarılarına imza atan golfçülerimiz, taekwonducularımız var. Fakat ülkemizde spor futbolla anıldığı için bu başarılar hep gölgede kalıyor.”

 

“GENÇLERİN ÖNÜNÜ KESMEK DOĞRU DEĞİL”

Kulüpler Birliği ile birçok ilçeye örnek olduk” diyen Başkan Işıklar; “Beni birçok ilçeden arayan dostlarım, arkadaşlarım var; ‘Silivri kulüplerine bakıyorum, maçlarına hep belediye araçları ile gelip gidiyor. Biz bırakın köy takımlarını ilçemizin adını taşıyan kulübümüzü maça götürecek araç bulamıyoruz. Bunun üstesinden nasıl geliyorsunuz’ diye soruyorlar. Kulüpler, yöneticilerin geçimini sağladığıyerler olmayacak. Fakat kimseye de el pençe olmayacaklar. Bazı kulüplerimize düğün salonu, otopark, tesis, piknik alanı gibi kalıcı gelir getirici yerler verdik. Gecelerine, yemeklerine katkılar sağladık ama yine de yetmiyor, katkıalamıyoruz diyenler var. Kendi çocuklarımıza spor yaptırmaz, dışarıdan bedellerle getirdiğimiz sporcularla yarışa çıkarsak, maddi manevi yıpranırız. Amatörce, profesyonel yaşanmaz. Amatör adı üstünde. Öz kaynaklar ile hareket etmek en doğrusu. Yoksa ne transfere karşıyız ne de dışarıdan gelen sporcuya. Paran varsa her türlü yarışın içerisine girebilirsin. Öz kaynaklarına, kendi çocuklarına harcaman gerekeni de onlara kullanmazsan, insanlar da bir gün hesap sorar. Hesap vermemek için, hesabımızı iyi yapalım. Lige katılmayan kulüplerimiz, şapkalarını önlerine koyup çok iyi düşünsünler. Bu kadar katkıdan sonra lige katılmamak, gençlerin önünü kesmek ne kadar doğru? Bakın yanımda Bora kardeşim var. Sporun içerisinden geldi ve bir dönem Seymenspor forması da giymiş. Belediye Meclis tarihinin en genç meclis üyesi olarak ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanıolarak Silivri’ye hizmet veriyor. Bir sıkıntınız olduğu zaman onunla paylaşın. Sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bora aracılığı ile her sorununuz bana mutlaka ulaşır” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN IŞIKLAR’A VE BALCIOĞLU’NA SEYMENSPOR FORMASI

Seymenspor Lokali’nde gerçekleşen toplantının sonunda, Seymenspor Kulüp Başkanı Soner Düz, Belediye Başkanı Işıklar’a ve Kulüpler Birliği Başkanı Balcıoğlu’na isimlerinin yazılıolduğu formayı hediye etti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol