Silivri Facebook
banner88

BELEDİYE BÜYÜKŞEHİRE OTOBÜS KALDIRIYOR...

 

IŞIKLAR HEMŞERİLERİNİ 5000’LİK PLAN HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1/5000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili vatandaşı bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1/5000’lik Nazım İmar Planlarla ilgili olarak, teknik kişi ve meslek odaları ile birlikte eksiklerin ve sorunların tespiti için yaptığı toplantıların ardından, vatandaşa yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyor. Planlarda imar transferinin hak kaybına sebebiyet vereceğini belirten Başkan Işıklar, gerekli itirazları Silivri Belediyesi olarak yapacaklarını, vatandaşların da kendi yerleri ile ilgili itirazlarda bulunmalarının planda değişiklik yapılması konusunda baskı oluşturacağının altını çizdi. Aynı gün içinde iki ayrı toplantı gerçekleştiren Başkan Işıklar, Silivri Merkez Piramit Cafe ile Semizkumlar Mahallesi’nde yaptığı toplantılarında plan hakkında bilgi vererek, vatandaşların sorularını yanıtladı.

 

IŞIKLAR; “ÖNERİMİZ; SAHİL BÖLGESİ İMAR TRANSFERİNDEN ÇIKARILSIN”

Planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını altını çizen Başkan Işıklar; “Bu plan Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde yapıldı. Büyükşehir bu süreci bizimle çok net paylaşmadı. Keşke planlar yapılırken tartışma fırsatımız olsaydı. Kentsel dönüşüme konu olacak yerlerin transferi için devlet bize rezerve alanı gösterin diyor. Belediye olarak uygulama imar planı hazır olan yerlerden maliye hazinesine ait yerleri rezevr alanı olarak Bakanlığa önereceğiz. İmar transferi söz konusu olursa hemşerilerimiz imar hakkını alacak, devletin vereceği krediyle birlikte gösterilen yerde evini yapacak. Bu konuda bir muallak var, imar hakkının yer tanımı yok. Ya da TOKİ gelecek, kamulaştırma yaparak konut inşa edecek.

 

KAÇAK BİNA MUAMELESİ YAPMAK DOĞRU DEĞİL

Biz sahil kesimindeki bölgelerin imar transferinden çıkartılmasını öneriyoruz. Önemli olan mağduriyet yaratmadan, uygulanabilir bir plan oluşturmak. Yıllarca sahil kesiminde yaşayan hemşerilerimize bu planla hem binalarını yıkıp yeniden yapma şansı verilmiyor, hem de başka alanlara yöneltilerek çıkılması güç bir duruma sokuluyor. Biz çıkın gidin denmesine itiraz ediyoruz. Bu yerlerin hiçbiri kaçak değil, imarı, iskânı, ruhsatı olan yerler. Kaçak bina yapmış muamelesi yapmak doğru değil. Binalara güçlendirme yapılarak, mevcut yapılaşmanın kalması yönünde itirazlarımızı yapalım.

 

MERKEZ PLAN SİLİVRİ GERÇEKLERİNE UYMUYOR

Makro düzeydeki bölge planı, şehri plansız bırakmamak adına genel düzenlemeler göz önüne alınarak mecliste kabul edilmiştir. Bu kabulün anlamı şudur; biz burada ulaşım, ekonomik, sosyal, kültürel hayatın düzenlenmesinin uygun olup olmadığına evet verdik. Bu plan Parkköy bölgesinden Uyum Kent Sitesine kadar 1200 hektar alanı kapsamaktadır. Bu plan tamamıyla eleştirilecek bir plan olmayıp, yol, sosyal donatı alanları, kamunun ihtiyacı olan alanların da dağıtıldığı bir ana plandır. Sanayinin, tarım alanlarının, sahil alanlarının durumu nedir? Ulaşım nasıl çözülmüştür? Bunlara bakarak plan kabulü yaptık. Planın içeriğine baktığımızda da, merkez planının Silivri’nin gerçeklerine uymadığını görüyoruz. Gerekli itirazlarımızı bu süreç içerisinde yapacağız. İtirazlar kabul görmezse dava açarak bu işin peşini bırakmayacağız.”

 

İTİRAZLARINIZI HAFTASONU DA YAPABİLİRSİNİZ

İtirazların Silivri Belediyesi’ne iletilerek Büyükşehir’e teslim edileceğini belirten Başkan Işıklar; “İtirazınızı ister bize, isterseniz de Büyükşehir’e yapabilirsiniz. Biz sizden dilekçenizi alıyoruz, size teslim alındı belgesi veriyoruz. Toplanan itirazları da Büyükşehir’e ulaştırıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bizzat gidip ulaştırmak isteyen hemşerilerimiz için de otobüs kaldıracağız. 1 Şubat Cuma Günü saat 10.00’da Silivri Erseven Sitesi önünden araçlarımız görevli arkadaşlarımız ile birlikte sizleri Büyükşehir’e götürecekler. 11 Şubat’a kadar devam edecek itiraz süresi bitene kadar Belediyemiz teknik personeli hafta sonu da sizler için hizmet verecek” şeklinde konuştu.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol