Silivri Facebook

BOĞLUCA DERESİ YAĞIŞLARA HAZIRLANIYOR...

BELEDİYE EKİPLERİ BOĞLUCA DERESİ’Nİ TEMİZLEDİ
Silivri Belediyesi ekipleri, yaklaşan kış mevsimi ve yağışlar öncesinde miller ve sazlıklarla kapanan Boğluca Deresi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Silivri Boğluca Deresi’nin üzerinde bulunan sazlık ve miller, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen hummalı bir çalışmayla temizlendi. 2009 yılı Eylül ayında yaşanan sel felaketinde de büyük bir taşkına sebebiyet veren Boğluca Deresi, Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek, dere yatağında su akışının rahatlaması sağlandı. Yapılan çalışmada, bir loder kepçe, 3 kamyon ve bir kazıcı yükleyici kepçe (jcb) ile 32 kamyon, toplam 388 m3 mil temizlendi.
Yaklaşan kış mevsimi ve sık sık baş gösteren sağanak yağışlar öncesinde, suyun akışını engelleyebilecek tüm sazlık ve balçıkların temizlendiğinin altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız sel felaketinin ardından, ilçemizde bulunan derelerde taşmalar meydana gelmiş, sürüklenen birçok eşya ve miller derelerin tıkanmasına neden olmuştu. Boğluca Deresi’nde belediyemiz ekipleri tarafından yürütülen temizlik çalışmasıyla, olabilecek sağanak yağışlarda suyun akışını engelleyecek tüm çöp ve sazlıkları ortadan kaldırdık” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol