Silivri Facebook
banner88

GIDA BANKASI ZEKÂT VE FİTRELERİNİZİ BEKLİYOR...

Ramazan ayında verilen fitre ve zekâtlar hakkında bilgi aldığımız Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat, kişilerin güvenilir bir kurum aracılığıyla zekât verebileceğinin altını çizerek, Silivri Gıda Bankası’na yapılacak gıda bağışlarının fitre ve zekât yerine geçeceğini belirtti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hayata geçirdiği ve ilçede yardımlaşma kültürüne yeni soluk getiren Silivri Gıda Bankası, Ramazan ayında da hizmet vermeye devam ediyor. Sadece Ramazan ayında değil, yılın 12 ayı, ihtiyaç sahibi kayıtlı 14.300 kişiye ücretsiz erzak, giyecek ve temizlik malzemesi yardımı yapan Silivri Gıda Bankası, çalışmalarını sürdürüyor. Ramazan ayı kapsamında yapılan yardımlar hakkında bilgi aldığımız Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat, Silivri Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’ne yapılacak erzak yardımlarının zekât ve fitre yerine geçeceği konusunda bilgi verdi. 

ONAT; “ZEKÂT VE FİTRE KURUMLAR ARACILIĞIYLA VERİLEBİLİR”
Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Ramazan maddi ve manevi yardımlaşmalarımızın, insani ve İslami ihtiyaçlarımızın giderildiği, doruğa çıktığı mübarek bir aydır. Oruç ayı olduğu kadar aynı zamanda zekât, sadaka ve fidye olarak da maddi yardımlaşmalarımızın en çok icra edildiği, insanlarımızın gözetilip korunduğu ve ihtiyaçlarının giderildiği mübarek bir aydır. Zekât da bunlardan bir tanesidir. Maddi durumu olan her Müslümanın malının kırkta birinin zekâtını vermesi Allah’ın emridir. İlçemizdeki yoksulların sayısını en asgari düzeye indirmek, bu sorununu tamamıyla kökten çözmek adına Kaymakamlıklar, Belediyeler, esnaf kuruluşları, müftülükler, kamu ve tüzel kişiler çalışmalar yapmaktadır. Silivri Belediyesi de bunlardan bir tanesidir. Gıda Bankası’nın ihtiyacı olan insanlarımıza, ihtiyaçlarını tespit etmek suretiyle yardım ettiğini biliyoruz. Kişiler, zekâtını kendileri verebildiği gibi, güvenilir bir kurumu veya kişiyi aracı koyarak da gıda ürünlerini zekât olarak verebilir. Bunda bir mahsur yoktur. Hatta Türkiye Diyanet Vakfı da, zekâtları bu şekilde almak suretiyle toplayarak ihtiyaç sahibi öğrencilere vermektedir.”
Dinen bir engeli olmadığının da altını çizen Müftü Onat; “Gıdası fazla olan veya zekâtlarını kuru gıda olarak vermek isteyen kişiler, kendileri verebildiği gibi, bunu dağıtmak üzere kurulan kamu kurumu ve mahalli yetkililer aracılığıyla da yaptıkları takdirde de, dinen bir engeli yoktur. Bu bir kolaylıktır, dinimiz de kolaylıklar üzerine kurulmuştur. Bu kurumlarda çalışan kişiler de, bunu bir emanet olduğu düşüncesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıdır. Hem bu aracılığı üstlenenler, hem de ihtiyaç sahipleri dinimizin öngördüğü görevi yerine getirmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol