Silivri Facebook
banner88

İki Muhtara Müjde Geldi...

PİRİ PAŞA VE FATİH MAHALLESİ MUHTARLARINA MÜJDE
Uzun yıllardır elverişsiz, küçük ve kullanışlı olmayan mekânlarda hizmet veren Fatih Mahallesi ve Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarlarına, muhtarlık yeri sözü veren Başkan Işıklar çalışmaları başlattı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş ve Fatih Mahallesi Muhtarı Nurettin Sezginer’e verdiği söz üzerine, yeni muhtarlık binaları için çalışmaları başlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ile birlikte muhtarlık binalarının yerleştirileceği Piri Paşa Sokak üzerindeki, mevcut Fatih Mahallesi Muhtarlığı yanında incelemelerde bulunan Başkan Işıklar, uzun yıllardır küçük ve elverişsiz mekânlarda hizmet vermeye çalışan iki ayrı muhtarın, yeni tip konteynırlarla modern ve daha geniş çalışma alanlarına sahip olacağını belirtti. Muhtarlarla ve çevre esnafıyla da görüşen Işıklar, muhtarların iki hafta sonra yeni yerlerinde hizmet vermeye başlayacaklarını dile getirdi. 21 m2’lik, fibercement kaplı yeni tip konteynırlar alana yerleştirilmeden önce bölgede sert zemin ve yeşil alan çalışması yapılacak. Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının ardından, bölgede oturma alanları da oluşturulacak.

ATEŞ; “YENİ MUHTARLIK YERİMİZ ÇOK GÜZEL OLACAK”
Yeni muhtarlık yeri için heyecanlı olduğunu belirten Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Adnan Ateş; “Muhtarlık kurulduğundan beri, Silivri’de muhtarlar için bina hiç yapılmamıştı. İlk defa bu dönemde Belediye Başkanımız bize söz vermişti. Fatih Mahallesi ile Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarlığının yan yana yapılacağını söylemişlerdi. Şimdi de yapılanma başlıyor, çok memnun olduk. Kirada olduğum için bugüne kadar çok yer değiştirdim. Kiralar da yüksek, karşılayacak imkânımız da yok. Vatandaşlara verdiğimiz belgelerden de cüzi rakamlar alıyoruz. Bu yönden muhtarlık binasının yapılması çok güzel olacak” dedi. 

SEZGİNER; “BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Muhtar olarak uzun yıllardır bir kulübede hizmet vermekten utandığını ifade eden Fatih Mahallesi Muhtarı Nurettin Sezginer; “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. 22 yıldır muhtarlık yapıyorum, 12 yıldır bu barakada görevimi sürdürüyorum. Daha önceleri daha da küçük bir muhtarlık yerim vardı. ‘Burada muhtarlık mı yapılır’ şeklinde gelen sorulara yanıt veremiyordum. Yeni yer çok güzel olacak. Ömrümüz yeni muhtarlık yerinde çalışmaya da yetecek inşallah” şeklinde konuştu.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol