Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR BASIN AÇIKLAMASINDA ÇOK SERT ÇIKTI...

IŞIKLAR; “SİLİVRİ’Yİ RANT AVCILARINDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Işıklar, kendisini plan toplantıları yaptığı için eleştiren Karakaş’a set çıktı; “Silivri’yi rant avcılarından korumak için görevimizi yapıyoruz.”   

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kendisine planlarla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantıları yaptığı için tepki gösteren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a sert çıktı. Karakaş’ın özel görüşmelerle plan ile ilgili vaatlerde bulunduğu ve suçüstü yakalandığını söyleyen Başkan Işıklar, şu açıklamalarda bulundu;

 

“ASKI SÜRECİ İTİRAZLARIN YAPILMASI İÇİN VAR”

Silivri Merkez planları ve Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı süreçleri başladığından bu yana her yerde şunu söyledim: Büyükşehir Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak planın ulaşım, konut, ticaret, tarım sosyal donatılar gibi genel bakışına evet dedik. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyet tarihinden bu yana - münferit olanları ayırıyorum- 100 binlik planlar hiçbir ilimizde yapılmadı, 2009 yılında bu süreç başladı. 100 binlik planın geçmesinden sonra, 5000’lik planları Büyükşehir yapmaya başladı. Bu planlar Silivri’nin gelişimi için acil önem taşıyordu. Genel perspektiflerine bakarak evet dedik. Çünkü demezsek, askı süresi başlamıyor, planlar askıya çıkmıyor ve tartışma ortamı gündeme gelmiyordu. Askı süreci bu tartışmalar yapılsın, vatandaşlar planlara baksın, düşünce, öneri ve itirazlarını söylesin ve bu plan halkın isteği doğrultusunda hayata geçsin diye var. Planın içinde rant sağlayan, halkı mağdur eden, haksız uygulamalar, şehrin geleceğine çözüm getirmeyen anlayışlar varsa, bu konuda eleştirilerimizi yapmak ve bu süreci halkımızın yararına çevirmek için bu toplantıları yapıyoruz. Benim görevim, vizyon ve misyonum bu.

 

“YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR…”

Planlara yaptığımız öneriler oldu ama ben planları yapılırken görmedim. Metin Karakaş da görmedi. Eğer görseydi, Selimpaşa’da pastane köşelerinde milletin omzuna vurarak “Ağabey sen merak etme seninki 10 kat olacak, hatta 12 bile olur” diyerek 6, 8, 10 ve 12 kat sözleri vermezdi. Onun da gördüğüne inanmıyorum. Gördüyse de millete 10-12 kat sözü vererek, yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali, o mumu da söndü.

 

“YERİNİ VE HADDİNİ BİL ! ”

Belediye Başkanı olarak yetkilerimi sana soracak değilim. Bana Silivri halkının verdiği yetkiyi sen tartışamazsın. Sen bir siyasi parti ilçe başkanısın, yerini ve haddini bil. Bir halt yedin, düzeltmeye çalışıyorum. Vatandaşı bilgilendirerek, plan sürecinin doğru bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışıyorum. Yaptığımız iş genel plan hatlarını 100’lük plana göre yapılmasını sağlamak ve bu belediye başkanının görevidir. Görevimi senden öğrenecek değilim. Bir siyasi parti ilçe başkanı olarak saygılı olmayı, ulu orta sokak ağzıyla konuşmamayı öğreneceksin. Sen de bu Silivri Belediyesi’nin meclis üyesisin, ben de bu meclisin başkanıyım. Geçen seçim sana bunu öğretmediyse, önümüzdeki seçimde bunu öğrenirsin. Aday olursun, halk sana yetki verirse o zaman konuşursun, şimdi susması gereken en baştaki kişi sensin. Bir hayır yapmak istiyorsan, git Büyükşehir’e ve söyle; “halk bu planları istemiyor, şehir içerisinde yoğunluğun düşmesini istemiyor, transfere karşı çözüm istiyor, Selimpaşa’da 400 bin planlanan nüfusun 240 bine düşürülmesine tepkili..” de.

 

“RANT AVCILARINI UZAK TUTMAK İÇİN GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ”

Vatandaşın yarasını anlayacağın yerde, butik tarzı çalışmalar yaparak planlar için özel kişilerle görüşmeler yapıyorsun. Burada sıkıştın, suçüstü yakalandın. Bu süreci Silivri Belediyesi olarak kapı kapı dolaşarak, sanayicisine, çiftçisine, inşaatçısına, hizmet sektörleri üretene ve bütün halkımıza anlatacağız. Planın iyi tarafını da anlatacağım, bizim beklentilerimizi karşılamadığı yerleri de anlatacağım. Hiçbir yerde farklı konuşmadım, her yerde aynı şeyleri söylüyorum. Planın geneline evet ama halkı mağdur eden kısımlarına eleştirilerimiz kadar da doğal bir şey olamaz. Vatandaşımızın canı yanmış, en doğal hakkı olan mülk hakkını korumak ve onların yanında olmak belediyemizin görevidir. Sizlerin yaptığı Kipa olayı gibi rantlarla mı uğraşalım? Tam tersi Silivri’yi bu rantlardan uzak tutmak, rant avcılarından korumak için görevimizi yapıyoruz.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol