Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, basın üzerinden sansürün kaldırılışının 103. Yıldönümünde Silivri’nin tanıtımına ve kalkınmasına verdiği katkılar için yerel ve ulusal basın mensuplarına, festivalin simgesi olan Yoğurtçu Heykeli takdim etti.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her yıl farklı etkinliklerle kutladığı Basın Bayramı’nı bu yıl da unutmadı. Festivalin final gününe denk gelen basın üzerinden sansürün kaldırılışının 103. Yıldönümünde, Silivri’nin tanıtılmasına ve kalkınmasına katkı sağlayan basın kuruluşu temsilcileri sahneye davet edildi. Başkan Işıklar, Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Uygun, Bölgede Meydan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayseni Toker, Silivriliyiz.com isimli Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Cihangir Davutoğlu, Silivri Haber Ajansı isimli Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Eker, Küpe FM Radyo TV Yayıncılık’tan Nurşah Şero, Bilici Medya – Silivrim FM Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Bilici, Gerçek Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Tarakçı, Manşet Gazetesi’nden Hakan Eser, Kent Yaşam Gazetesi Silivri Temsilcisi Salih Kepenek, Yerel Haber Gazetesi’nden Ahmet- Mustafa Karayün Kardeşler ile Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Büyükçelebi ve Star İstanbul Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Turhan Öztürk’e Yoğurtçu Heykeli ve Silivri Yoğurdu hediye ederek teşekkür etti.
BASININ GÜÇLENMESİ VE KURUMLAŞMASINI SAĞLAMAK ORTAK GÖREVİMİZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahnede gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün basının üzerinden sansürün kaldırılışının 103.yılı. Basın, yasama, yargı ve yürütme organından sonra 4. kuvvet olarak bilinir. Yüzlerimize her gün bir ayna tutarak, toplumun bilinçlenmesini, aydınlanmasını ve bu saydığımız yasama, yargı ve yürütme üzerinde denetim yapmasını sağlar. Zaman zaman yerel iktidarlar ve ulusal iktidarlar, tartışma konusu olabilir. Yapılan hizmetler beğenilmeyebilir, eleştirilebilir ama bir gerçek var ki; ne biz onlarsız, ne de onlar bizsiz yapamaz. Çünkü iki görevi beraber yapıyoruz, onlarda sizin için çalışıyor, bizler de sizin için çalışıyoruz. Bu anlayışla, onların üzerinde daha henüz yazılmadan toplanan kitaplarla baskı kurarak veya basılmadan çıkacak olan gazeteleri baskı altında tutarak, aslına bakarsanız bir gazete yasaklanmış olmuyor, sizin haber alma özgürlüğünüz kısıtlamış oluyor. Ülkemizde sansürün kaldırılışının 103. yılının böyle bir önemi var. Eli kolu bağlı bir basının ne kendisine, ne de iktidara faydası olabilir. Basının güçlenmesini ve kurumlaşmasını sağlamak bizim görevimizdir. Ortak bir amaca hizmet ediyoruz ve geminin içinde hepimiz varız. Bu ülkenin kalkınmasında, aydınlanmasında, açık ve saydam yönetilmesinde en önemli görevi üstlenen arkadaşlarımın, bundan sonra da yüzlerce yıl özgürce, hiçbir baskıya mağdur kalmadan görev yapmasını temenni ediyorum.”