Silivri Facebook
banner88

Işıklar: Hayalimiz Esnaf Sayısını 3.200'den 8.000'e Çıkarmak

MARİNA PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Silivrili balıkçılarla bir araya gelerek, marina bölgesinde gerçekleştirmeyi planladığı Sahil Marina Peyzaj Düzenleme Projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe sahilinde Marina bölgesi yarların alt kısmında gerçekleştirmeyi planladığı düzenlemeler ile ilgili balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Balıkçılar Kahvesi’nde gerçekleşen toplantıya Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen de katıldı. İki hafta içinde başlanarak, yaz ayları bitmeden tamamlanması hedeflenen Sahil Marina Peyzaj Düzenleme Projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Işıklar; “İlçemizin her noktasına canlılık katarak, ekonomik, sosyal ve ticari hareketlilik yaratacağız” dedi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, yapılan toplantıda proje hakkında teknik bilgiler verdi.

IŞIKLAR; “HAYALİMİZ ESNAF SAYIMIZI 8 BİNLERE ÇIKARMAK”
Sahilde yapılan tüm düzenlemelerin ilçede canlılık ve insan hareketi yaratmak için yapıldığını belirten Başkan Işıklar; “Silivri’de 2002 yılında 8100 tane esnaf vardı, şimdi ise bu sayı 3200 civarında. O zamanlar Silivri’nin nüfusu kaçtı? Şimdi kaç? Esnaf hareketi yok. Sahil kasabamıza kışın ne gelen var ne de giden. İnsanlar buraya niye gelsin, getirecek bir şeyler yapmamız lazım. Esnaf sayısını 8000’lere çıkarabilir miyiz? Benim hayalim bu. Silivri’de gece ve gündüz nüfus farkı yaratmamız lazım, o zaman ticari hayatı canlandırırız. Eskiden buraya aileler giremiyordu, Balıkçılar Çarşısı ile buraya canlılık getirdik. Geçenlerde uzun yıllardır bölgemizde yazlıkçı olarak bulunduğunu söyleyen bir hemşerimiz, Balıkçılar Çarşısı’nı duyarak sahile yıllardır ilk kez indiğini söyledi. Daha önce sahile inmek için bir neden bulamadığını söylediğinde ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladım” dedi.

“İLÇEMİZİ ÖLÜ BİR KENT OLMAKTAN ÇIKARTIYORUZ”
Yaz ayları içerisinde bitirilmesi planlanan proje hakkında bilgiler veren Işıklar; “Yarların altını düzenlemeye başladık, Silivri Sahil Marina Peyzaj Düzenleme Projemizle vatandaşlarımızın aileleriyle rahatlıkla gezebileceği alanlar oluşturacağız. Sahil düzenleme çalışmalarımız bittiği zaman iddia ediyorum ki, bir eşi benzeri daha olmayacak. İnsanları ilçemize çekmenin yollarını arıyoruz. Silivri’nin ticaretini, esnaf sayısını arttırmayı, balıkçılık sektörünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.  Tretuvarları genişleterek, yayaya ağırlık verdiğimiz yollarımızla insanlarımızı ilçemize gelmeye özendireceğiz. İlçemizi ölü bir kent olmaktan çıkartıyoruz. Tek isteğimiz Silivri’nin kazanması. Bizim hiçbir beklentimiz yok. Kimseyi kayırmamız söz konusu değil. Benim yandaşım sizlersiniz, Balıkçılar Çarşısı’nda amacına uygun olarak hizmet edildiği sürece hiçbir problem yok. Buradaki düzeni birbirimize saygı duyarak sağlayacağız. Yaz sonuna kadar bitirmeyi hedeflediğimiz Marina Peyzaj Düzenleme Projesinin ardından, Klassis’e kadar olan sahil bandını da düzenleyip halk plajları yapacağız. Silivri’nin neresine giderseniz gidin, canlı bir hareket olacak” şeklinde konuştu.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol