Silivri Facebook
banner88

KUMLUK MEVKİİ'NE YENİ SOLUK...

KUMLUK MEVKİİ’NE YENİ SOLUK

Başkan Işıklar, bakımsız ve mezbelelik bir halde olan, insanların ailece yürümeye çekindikleri, karanlık bir bölge olarak kalan Kumluk Mevkii’nde eski Risus işletmesinin bulunduğu alanda düzenleme çalışmaları başlattı.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde başlattığı park ve rekreasyon alanı düzenlemesi işi kapsamında Mimarsinan Mahallesi Kumluk Mevkii’nde de çalışmalar başlattı. Eski Risus’un bulunduğu yerden köprüye kadar olan alanda, parke taşı ve peyzaj çalışmalarıyla düzenleme çalışmaları başlatan Işıklar, çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmaların sezon başlamadan kısa sürede tamamlanması için talimat veren Başkan Işıklar, bölgeyi CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Seval Fildiş Çolakoğlu, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan ve Fen İşleri Müdürü Hasan Solak ile birlikte inceledi.

 

MAHALLE SAKİNLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

İlçenin en güzel yerlerinden biri olmasına rağmen bölgenin yıllardır hiçbir şekilde değerlendirilemediğini ifade eden mahalle sakinleri, çalışmaları için Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Boşnak Bahçe ve Erseven Sitesi önünde yapılan düzenlemelerin ardından, sabah sporu için yeni bir adreslerinin daha olacağını söyleyen vatandaşlar, Işıklar’dan sahil şeridinde bulunan kumların da temizlenmesini talep etti.

 

SAHİL KUMLUK MEVKİİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI’NDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi Kumluk Mevkii Düzenleme çalışmaları kapsamında toplam 5 bin 100 metre kare alanda; 3 bin 850 metrekare sert zemin ve bin 250 metre kare yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında Silivri sahil bandı, yürüyüş parkurları ve seyir teraslarıyla ailece, gönül rahatlığı ile gezilebilecek yeni haliyle Silivrililerin kullanımına açılmış olacak.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol