Silivri Facebook
banner88

MUHTAR EREN TEŞEKKÜR ETTİ...

 

 

KÖY TOPLANTILARI FENER VE KURFALLI’DA SONA ERDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili köylü vatandaşları bilgilendirmek üzere başlattığı köy toplantılarının sonuncusu Kurfallı ve Fener köylerinde gerçekleşti.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne dönüşen köylerde başlattığı bilgilendirme toplantılarının sonuncusunu Kurfallı ve Fener köylerinde gerçekleştirdi. Yasa ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren ve köylülerden gelen soruları yanıtlayan Başkan Işıklar, köylülere Silivri merkez ve mahallelerinde yapılan hizmetleri köylere de getireceğinin sözünü verdi.

 

IŞIKLAR; “HER KÖYÜMÜZE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET GİDECEK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Yeni kanun, yeni düzenlemeler getirdi. Köy tüzel kişiliği kalkarak, köylerimiz mahalle haline getirildi. Bugüne kadar yetkimiz olmamasına rağmen, okulundan camisine, temizliğinden muhtarlığın ve köyün tüm ihtiyaçlarına kadar biz ilgileniyorduk. Şimdi resmi olarak ilgileneceğiz. Belde belediyeleri kapandığında, yedi belediye teslim aldık. Çöp bile toplayamaz diyenlere, yaptığımız hizmetler en büyük yanıtımız oldu. Çevreden merkeze gelen anlayışla tüm mahallelerimize hizmet götürdük.  Köylerimize de aynı şekilde hizmet getireceğiz. Hizmet alamayacağız diye düşünmeyin. Her köyümüz, ilçemize yakışır güzellikte ve modernlikte olacak” diyerek köylülere hizmet sözü verdi.

 

SORUNLAR ANINDA ÇÖZÜME KAVUŞACAK

“Muhtarlarımız bölge sorumlumuz, meclis üyemiz gibi olacak” diyen Işıklar, köylerde oluşturulacak Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri ile sorunların aylarca beklemek zorunda kalmadan çözüme kavuşturulacağının altını çizdi. Başkan Işıklar, yasa ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yeni Büyükşehir Yasası ve Siz isimli kitapçığı yanınızdan ayırmayın diyerek, köylülerden gelen sorulara da yanıt verdi.

 

FENER MUHTARI EREN’DEN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR

Fener’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Muhtar Muharrem Eren söz alarak, Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Köy tüzel kişiliği kaldırılmadan önce de Işıklar’ın köylere hizmet götürdüğünü söyleyen Eren; “Belediye Başkanımıza bugüne kadar köyümüzün okuluna, camisine ve spor kulübüne yaptığı yardımlar için çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra desteklerinin artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.

 

IŞIKLAR HEMŞERİLERİYLE BİRLİKTE SORUNLARI TESPİT ETTİ

Başkan Işıklar, gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde yasa ile ilgili verdiği bilgilerin ardından hemşerileriyle sohbet ederek talep ve istekleri dinledi. Mahalle muhtarları ve köy halkı ile birlikte köyü de dolaşan Işıklar, eksikleri yerinde tespit etti.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol