Silivri Facebook
banner88

PAZAR OLA HAYROLA...

 

IŞIKLAR SELİMPAŞA PAZAR ESNAFIYLA BİRARAYA GELDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa Mahallesi Pazar esnafıyla bir araya gelerek Pazar yerinde yapılacak düzenlemeler ile ilgili karşılıklı görüşmelerde bulundu.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz haftasonu Selimpaşa Mahallesi’nde düzenlediği toplantıda Pazar esnafıyla bir araya geldi. Selimpaşa’nın mevcut Pazar yerinde, kanunun getirdiği şekliyle düzenleme çalışması yapılacağını söyleyen Işıklar, düzenlemelerle hem Selimpaşalıların daha rahat ve güvenilir bir ortamda alışveriş yapmasını hem de esnafın daha çok iş yapmasını amaçladıklarını söyledi. Toplantıya Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Derviş Özmüş ile İstanbul Umum Pazarcılar Derneği Başkanı Cemil Ertal da katıldı.

 

IŞIKLAR; “TİCARİ HAREKETLİLİK YARATALIM”

“Selimpaşa’da ticari hareketliliği canlandırmak istiyoruz” diyen Başkan Işıklar; “Düşük maliyetlerle yapılan ve kanunun bizden istediği şartları yerine getiren kamera sistemi, terazisi, tuvaleti, güvenliği ve idare binası olan bir Pazar yerimiz olsun istiyoruz. Biz alt yapısını, zeminini, temelini ve çevre düzenlemesini yaparak sizlere teslim edeceğiz. Gece pazarını da şehrin içine taşıyarak, yazın geç saatlere kadar açık kalan nezih bir Pazar yeri yapalım.  Burayı mezbelelik içinde bırakmak istemiyoruz, mahallemizde sağlıklı, düzgün alışveriş yapılan bir pazar alanı olsun, esnaf daha çok kazansın istiyoruz. Temiz, çağdaş ve modern bir Pazar yerine Selimpaşa’da ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

 

SİLİVRİ MERKEZ’DE NE ZAMAN YAPILACAK?

Işıklar, Silivri merkezde yapılması planlanan iki ayrı kapalı Pazar yeri ile ilgili de açıklamalarda bulunarak; “Şubat ayı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeninden Tem doğusu ve batısı 18. Madde imar uygulaması kabul edilecek. Tapuya tescil işlemlerinden sonra Silivri’de yapılması planlanan kapalı pazar yerleri de ruhsat verilir hale gelecek.

Silivri merkezde yapılmasını planladığımız kapalı Pazar yerlerimiz ile ilgili bu planlama süreçlerini bekliyoruz” dedi.

 

ESNAF DÜŞÜNCELERİNİ DİLE GETİRDİ

Selimpaşa Pazar esnafı, projeye destek verdiklerini ifade ederek, maliyetler ile ilgili endişelerini dile getirdi. Başkan Işıklar, pazarcıların kendi aralarında bir komisyon kurarak maliyet araştırması yapmasını önerdiği toplantıda; “Bu işi sizlerin istediği şekilde, sizlerle birlikte yapacağız. Böylelikle önceki örneklerde yapılmış yanlışları ortadan kaldırmış olacağız. Ortak akılla Selimpaşa’ya yakışan kapalı bir Pazar yeri yapacağız” dedi.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol