Silivri Facebook
banner88

SELİMPAŞA, GÜMÜŞYAKA, BÜYÜKÇAVUŞLU (SON DURUM)...

MAHALLELERDEKİ ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Silivri Belediyesi tarafından mahallelerde gerçekleştirilen yol, tretuvar ve çevre düzenleme çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçeyi çağdaş ve modern bir hale getiren estetik ve kent kimliğine uygun projeler kapsamında mahallelerde eş zamanlı olarak başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mahallelerde yapılan çalışmaları CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Silivri Belediyesi Başkan Vekili Seval Fildiş Çolakoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vekil Çolakoğlu, kahvehane ve esnaf ziyaretleri de yaparak hayırlı işler diledi.

 

SELİMPAŞA

Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa Merkez Camisi çevresinde başlatılan düzenleme çalışmaları sona yaklaştı. Şadırvan inşaatının sona erdiği çalışmalar kapsamında cami bahçesi dâhil yaklaşık 2300 metrekare granit plak kaplama ve cami çevresindeki yollara yaklaşık 1450 metrekare granit ve bazalt küp taş döşenme çalışması gerçekleştirildi. Yaklaşık 2000 adet çiçekli şev taşı ile yaşayan duvar yapılma çalışmasının tamamlandığı cami çevresinin bağlantılı yollarında devam eden küp taş çalışmalarının da bayram öncesinde tamamlanması hedefleniyor.

 

KADİR HAS TAMAMLANDI

Selimpaşa Atatürk Caddesi üzerinde Kadir Has Üniversitesi önünde yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında 16000 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı döşeme çalışması tamamlandı. 2700 metre uzunluğunda mineral yüzeyli bahçe bordürü döşenen, 14700 adet çiçekli şev taşı ile yaşayan duvar yapılan sahil şeridine toplam 62 adet yeni aydınlatma direği dikilerek aydınlatma çalışması gerçekleştirildi. Bölgede peyzaj ve çimlendirme çalışmaları da kısa sürede tamamlanacak.

 

GÜMÜŞYAKA

Gümüşyaka Sahil Rekreasyon Alanı Projesini de yerinde inceleyen Vekil Çolakoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplam 19.850 m2 alan üzerinde, 7950 m2 yeşil alan ve 11.900 m2 sert zemin uygulaması yapılan proje kapsamında; 195 araç kapa­siteli otopark, 1750 m2 spor alanı, 88 adet şezlong- 46 adet şemsiyenin yer alacağı güneşlenme terası, 34 adet satış biriminin yer alacağı çarşı, çocuk oyun alanı, açık alan satranç oyun grubu, fitness alanı, wc- soyunma binası ile kafeterya yer alıyor. Gümüşyaka Mahallesi’nde 5. ve 9. Cadde arasında kalan Sahil Rekreasyon Alanının ardından Silivri Belediyesi Gümüşyaka Mahalle Evi’ni ziyaret eden ekip, daha sonra Silivri Belediyesi Gümüşyaka Kapalı Pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

 

BÜYÜKÇAVUŞLU

Silivri Belediyesi ilçe geneli yol ve tretuvar yapım işi kapsamında Büyükçavuşlu Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında 5100 metre bordür, 12900 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı döşeme çalışması gerçekleşecek. 16100 metrekarelik yol gövdesine 3475 ton asfalt serilme çalışmasının tamamladığı Büyükçavuşlu’da, pazar yerinin çevresine de 350 ton asfalt dökümü yapıldı. Kırk adet yeni aydınlatma direğinin dikildiği Büyükçavuşlu Mahallesi’ne 30 adet aydınlatma direği daha dikilerek, mahalle ışıl ışıl bir görünüme kavuşturulacak. Mahalledeki çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

FUAYE VE SERGİ SALONU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Silivri Belediyesi tarafından PTT’nin arkasında bulunan alan üzerinde başlatılan Fuaye ve Sergi Salonu inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından hazırlanan Fuaye ve Sergi Salonu Restorasyon Projesi, 24.03.2011 tarih 1453 sayılı İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Bodrum kat, zemin kat, asma kat şeklinde toplamda 708,79 m2 alandan oluşan Sergi ve Fuaye Salonu inşaat çalışmalarının Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol