Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'DE BİR NEFES AL...

IŞIKLAR; “İSTANBULLULARI NEFES ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin turizm potansiyelinin İstanbul genelinde duyurulması adına Turizm Araştırmaları Derneği TURAD ile önemli bir işbirliği çalışması başlattı.

Silivri Belediyesi, Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ile Silivri’nin kültür turizmi potansiyelinin ortaya çıkartılıp, gelir getirici ve tanıtıma yönelik faaliyetler yapılması yönünde ortak bir çalışma başlattı. Silivri’yi İstanbul’un çekim merkezlerinden biri haline getirmek adına başlatılan işbirliği çalışması kapsamında Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı, Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel Silivri’yi ziyarette bulundu.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından karşılanan Yücel, Silivri’nin tarihi yapılarına, doğal turizm potansiyeline sahip mekânlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Eski Bakan Bahattin Yücel’e ziyaretlerinde; Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Başkan Koordinatörü Mehmet Has, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen, Strateji Geliştirme Müdürü Pelin Olcay, Tarihi Yapılar Birimi Sorumlusu Gülbeyaz Köse, Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeli eşlik etti.

“SİLİVRİ KÜLTÜREL DOKUSUNU YAŞATIYOR”
Silivri’nin kendine özgü sosyal ve kültürel değerlerini, kültürel dokusunu kaybetmediğini belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “İlçemiz İstanbul’un adeta bir balkonu gibi. İlçemizin görülmeye değer tarihi yapıları, sahili, kaliteli hizmet veren yiyecek içecek sektörü ve yerel değerlerini korumayı başarmış bir yapısı var. Biz cezaevinin dışında bünyemizde barındırdığımız bu güzelliklerimiz ile anılmak istiyoruz. Hemşerilerimizi, İstanbul’un yoğunluğundan sıyrılıp nefes almak için balkona çıkmaya, Silivri’ye davet ediyoruz” dedi.

YÜCEL SİLİVRİ’Yİ DOLAŞTI
Silivri’deki trekking alanlarının kullanıma açılması, Silivri’deki tarihi eserlerin ön plana çıkartılması, hizmet sektörlerinin kalitesinin artırılması, yoğurtçuluğun öneminin vurgulanması, deniz ve doğa turizminin İstanbul ve Türkiye’de farkındalık yaratılmasının amaçlandığı proje kapsamında bölgede incelemelerde bulunan Eski Bakan Yücel, ilçenin ciddi anlamda turizm patlaması yapacak yapıları ve mekanları olduğunu söyleyerek, değerlendirmelerini bir rapor haline getireceğini belirtti.
Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ile Silivri Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanacak.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol