Silivri Facebook
banner88

Ali Korsan Çark Etti...
Selimpaşa’ya Yapılacak Arıtma Tesisi ve Bir Açıklama Selimpaşa’ya yapılacak arıtma tesisi hakkındaki bildirimizden sonra yerel gazetelerin bazılarında “çevre derneği arıtma tesisi istemiyormuş” gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor. Bunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyoruz. Biz, hiçbir yerde arıtma tesislerine karşıyız demedik. Herkes bilmeli ki çevre derneği arıtma tesislerinin en büyük savunucusudur. Biz her yerde arıtma tesisleri yapılmasını istiyoruz. Marmara’nın ve derelerimizin temiz kalmasını istiyoruz. Yalnız herkes şunu da bilmeli ki, yanlış bir yere yapılan herhangi bir tesise karşı çıkacağımız gibi yanlış yere yapılan arıtma tesisine de karşı çıkmak bizim görevimizdir. Bu bağlamda önceki bildirimizde de yazdığımız gibi Selimpaşa’ya yapılacak tesisin yeri yanlıştır. Bu nedenle biz Silivri Çevre Derneği olarak Selimpaşa’da yapılacak arıtma tesisine karşıyız.
 
Neler yazmıştık geçen bildiride :
1 - "Bu tesis imar alanı içinde. Yani dört bir tarafında yeni yapılaşmalar olacak." Bu yeni yapılaşmalar tesisin 10-15 metre uzağında olacak, yani tesisin yanıbaşında ve dört bir tarafını çevirmiş olacaklar. Burada oturacak insanlar tesisin kokusundan şikayet etmeye başladıklarında kim onlara burada yer almasaydınız ya da burada oturmasaydınız diyecek? Üstelik söz konusu alan düne kadar daha yeşil alanken bugün bir kararla arıtma tesisi alanı olmuş.
2 - "Bu tesis üstelik geçen yılki sel felaketinin yaşandığı dere yatağına yapılıyor." Geçen yıl tam da arıtma tesisinin yapılacağı yerin önündeki sitede selden dolayı bir boğulma olayını ve iki yüz'ün üzerinde otomobilin denize sürüklendiğini biliyoruz. Yani arıtma tesisinin yapılacağı alan bir sel yatağı. Önümüzdeki yıllarda benzer bir felaket olduğunda bu defa ortalığı sel ile birlikte atıklar da basacak. O zaman da birileri tüh, tüh; vah, vah diyecek ama bunun kimseye faydası olmayacak…
3 - Diğer itiraz noktamız ise arıtma tesisinin yapılacağı yerin, bu iş için en uygun yer olduğundan değil, sadece kamu arazisi olduğu ve bedavaya kapatılacağı için seçilmiş olmasındandır. Daha uygun ve daha güvenli yerler bulunabilir.
4 - Dördüncü itiraz noktamız ise projenin ihtiyaçtan çok politik bir yatırım olmasıdır. İstanbul’a göçü teşvik etmesi, göçü programlanmasıdır. Yalnızca Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye ve Selimpaşa’ya hizmet vereceği söylenen tesisin bu kadar büyük olması gerekmez. Daha küçük ve daha uygun bir proje yapılabilir. Fakat sizin tüm Türkiye’yi İstanbul’a toplamak gibi bir amacınız varsa o zaman böyle projeler yaparsınız. Ve biz buna da itiraz ediyoruz. Bizim itiraz nedenlerimiz bunlar. Bizim ve bazı Selimpaşa’lıların karşı çıkmasına rağmen bu proje yapılabilir. O zaman bu projenin yaratacağı sorunların tüm vebali, bugün bu projeyi savunanlara ait olacaktır
Başkan Ali Korsan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol