Silivri Facebook

CEVAP VER BİMER...

Dertsiz insan olur mu?Her insanın  muhakkak dertleri vardır.Vatandaş  darda kaldığında  önce Allaha sonra  devletine sığınır.Ortada  bir  haksızlık  vardır.Güçün bu  haksızlığı  alt edememektedir. Ne yapacaksın..Oturur dilekçe yazar  hakkını ararsın değil mi ?
Misal Başbakana  sesini  duyurmak istersin,Bakanlara  şikayetini  aktarırsın  veya  olumsuz  olayın  düzeltilmesini  istersin.Dertlerini  hafifletmek için.

Misal:  BAŞBAKANLIK  MAKAMINA  YOLLANAN (BİMER)  mektupları…
Birebir  yaşadığım  olayları anlatayım:
Büyük bir marketten 2009 yılında  normal  bilgisayar aldım.Ancak eve geldiğimde ,kullanma  talimatı  içinde
TEKNİK  ÖZELLİKLER(kapasite bilgileri)  yoktu. Garanti fişi çıkmadı. F klavye istemişdim Q klavye çıktı.Monitoru başka marka idi.
Önce büyük marketin müdürüne gittim.Aldığımız gibi satıyoruz ..Evimizde bunu üretmiyoruz dedi.
Mahalli  Tüketici Hakları  Koruma  Heyetine müracaat ettim.4 ay sonra lehime karar çıktı.Kararı   Market müdürüne götürdüm.Bizde o karar  geçmezde,işlemez de dedi. Nihayet Tekirdağ  1 Asliye Hukuk Mahkemesine(Tüketici Mahkemesi) dava açtım.Karşı taraf gelmedi bile.4 celsede iş  bitti. Dava RED edildi.Ancak HAKİM BEY , son duruşmada  harflere basa basa  KARARI TEMYİZ ETMEMİ  TAVSİYE ETTİ.
Eski  ve yılların hakimine  inanmasam  temyiz etmezdim. Temyiz ettim,Kısa süre  sonra  Yargıtaydan  bir açıklama geldi.  Maddi değer  dikkate  alınıyormuş Belli bir miktara kadar RED edilen davaların TEMYİZİ YOKMUŞ.
Peki bu durumu  hakim bey bilmiyor muydu.Karara  neden TEMYİZ  edebileceğim  yazılmışdı.
Önce Arkara YÜKSEK HAKİMLER ve SAVCILAR KURULUNA  ve ADALET BAKANINA  dosyanın  fotokopisini  yolladım. 9 ay oldu.Ses seda çıkmadı.
Aynı günlerde BİMER’e yolladım.İsteğimin dikkate alınacağı  yazısı geldi.Bilahare   Mart ayında  yeni bir cevap geldi. Dilekçem  Tekirdağ  C.Savcılığı aracılığıyla  ilgili mahkemeye yollanmış.BİMER 2011/89   Sonuçu  mahkemeden  öğreneceğim yazılı idi.
İlk gittiğimde  1 asliye Hukuk  kalemi  yazıyı bulamadı  aradan 1 ay sonra tekrar gittim.BİMER den gelen yazı  hakim beyin odasındaymış. Ne yazık ki o gün hakim bey yoktu  ve yazıyı  bana tebliğ edemediler.
Bir daha da gitmedim. Amacım  ,beni yanlış yönlendiren  duruşma hakimi  hakkında dava açmak dı.
Üzerine 1 bardak su içtim.
Diğeri  6 yıl süren bir nafaka  davası ile ilgili. Davacı taraf 
Avcılar Kaymakamlığından Fakirlik belgesi  ve Yeşil Kart çıkarmış.40 yaşında oğlu var.Çalışmıyor görünüyor.Bu belgeleri  avukatı  dosyaya ekledi  ve davayı kaybettim.
Hemen  araştırmaya  başladım.40 yaşında ki oğlunun TC   vatandaşlık numarasın buldum.SGK  den  siçilini  çıkarttım.1500 TL ile  Müdür olarak  çalıştığını  ,ayrıca  TV lere çıkan ana oğul,  oğlunu  evlendirmek için  maddi durumlarnın  çok iyi  olduğunu  açıklıyordu.Bu görüntüleri CD ye aktarıp  Avcılar Kaymakamlık  Yazı işlerine teslim ettim.
Kendilerinden iyi veya kötü  cevap  beklediğimi söyledim.Bana  resmi  numarasız,tarihsiz  E-mail yollamışlar.
Kişilerle  ilgili  bilgiler  ancak  resmi makamların  isteği üzerine  verilirmiş.2 nci sahıslara  bildirilmezmiş.
Mağdur  olan  vatandaş  Avcılar Kaymakamlığından  DEVLET SIRRI  İSTEMİYOR Kİ.SONRA  MAHKEMECE  YASAKLANMA YOK.VERİLECEK CEVAP HAYATİ BİR DEĞER TAŞIYOR BİLGİLENDİRME YASASI VAR. Neticede  bilgi sahibi  olamadık.
Bundan sonra  BİMER e yolladım. Cevap bile gelmedi.
Demek ki  tüm  bu  müracaat yerlerin  göstermelik olduğuna inandım.
Siz siz olun, resmi  dairelere  kişisel  dertlerinizi iletmeyin. Avucunuzu  benim gibi yalarsınız.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol