Silivri Facebook
banner88

İŞ YERLERİNE

TÜM İŞYERLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ ZORUNLULUĞU

Tüm işverenler sağlık memuru, hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda

Silivri’de faaliyet gösteren Silivri Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, İş Sağlığı ve Güvenliği firması sahibi, iş güvenliği uzmanı Engin Keskinocak yılbaşında  işyerlerini bekleyen tehlikeler için işverenleri uyardı.

30 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu Gereği tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan, 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerine 1 Ocak 2014 itibari ile İş güvenliği uzmanı ve İşyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getiriyor.

Ayrıca 1 Ocak 2013 tarihinde başlayan tüm tehlike sınıfları için risk analizi yaptırma zorunluluğu halen sürmektedir. Yani az tehlikeli sınıfta olsa dahi mal ve hizmet satışı, lokanta, emlakçı, eczane, büfe, cafe, pastane gibi işletmelerin risk analizi yapmaları ve yaptırmaları zorunludur. Ayrıca 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yasanın uygulanmaya ve denetlenmeye başlanıyor. Özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri yasa kapsamına giriyor.

6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile  özel  sektöre ait olan bütün işler ve işyerlerinde, çırak ve stajyerler dahil tüm çalışanlarına uygulanacaktır.

Çalışma hayatındaki tehlikelerin kaynağında yok edilmesini, risklerin azaltılmasını, çalışanın iş güvenliği ve sağlık gözetimini amaçlayan kanun yeni yıldan itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli tüm işyerlerini kapsıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği firması sahibi iş güvenliği uzmanı Engin Keskinocak hangi işyerlerinin tehlikeli sınıfta olduğuna da açıklık getirdi.

İş potansiyelinin yoğun olduğu Silivri ve çevresinde küçük sanayi, çarşı merkezi ve komşu beldelerde birçok işyerinin tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olduğunu hatırlattı.

KANUNDA  HANGİ İŞYERLERİ TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA ?

Tehlikeli işyerleri ; tarım ve zirai işletmeler, diş hekimleri ve klinikler, veterinerler, matbaalar, gıda üreticileri, et ve tavuk ürünleri satışı, kümes hayvanı yetiştiriciliği, kasaplar, bay-bayan kuaförleri, güzellik salonları, hamamlar, masaj ve spa merkezleri, tornacılar, camcılar, kaynakçı ve demirciler, pvc çerçeve montajı, oto ve oto lastik  servisleri, marangoz ve mobiya imalatçıları dır.

Çok tehlikeli işyerleri; benzinlikler, lpg tüp satışı, her türlü inşaat ve dekorasyon işleri, boyacılık, tesisatçılık, hastane ve klinikler, beton santralleri, kum ve çakıl ocakları, elektrik, kimya sektörü, zirai ilaç satışı işlerini kapsamaktadır.

1 Ocak 2014 Tarihinden İtibaren İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Çalıştırmak Zorunlu!

Ocak ayından itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinin sağlık personeli, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanından oluşan 3 personel daha çalıştırmasının zorunlu olduğunu dile getiren Engin Keskinocak “3 personel çalıştırmak demek, 3 kişiyi daha tam zamanlı çalıştırmak demek değil. Dışarıdan danışmanlık firmalarından hizmet alınması da mümkün olabilecek.’’  Biz Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Onaylı Silivri Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak bu hizmeti sunmaktayız. Uzman kadromuz ile tüm işyerlerine kaliteli, ilgili, hızlı ve  ekonomik hizmet veriyoruz.

İşyerlerinin iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi ile anlaşma yapmaları gerekecek. İşyeri sahipleri iş güvenliği uzmanı yada işyeri hekimi ise kendi işyerlerine hizmet verebilecektir. Bünyelerinde bulunan personelden yararlanbilir, yada personel ile iş sözleşmesi ile hizmet alabilirler.  Yada ortak sağlık güvenlik birimleri ile yapacakları sözleşme ile bu hizmeti satın alabilirler.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı Ortak sağlık güvenlik birimleri tüm işyerlerine iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi hizmeti verebilirler.

 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu uygulanmaya başlıyor. Özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri yasa kapsamına giriyor.

Yılbaşından, 1 Ocak 2014’ten sonra sağlık personeli, hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmayan işyerlerine ceza kesileceği belirtildi.

1 Ocak 2014 Tarihinden İtibaren Tüm  İşyerlerinde İş Güvenliği Uygulamaları,

 İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Çalıştırmak Zorunlu!

İş Sağlığı Güvenliği Kanunu Gereği tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan, 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerine 1 Ocak 2014 itibari ile İş güvenliği uzmanı ve İşyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getiriyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol