Silivri Facebook
banner88

KAFANI ÇALIŞTIR YEVMİYEN 175 TL'YE GELSİN...

İSTANBUL'DA KAFANI  ÇALIŞTIR, YEVMİYEN  175 TL’YE GELSİN...

İstanbul/Eminönü  meydanında ki  Yeni Cami  ve Mısır Çarşısını  bilmeyen yoktur. Gezmekten  yorulan  turistler, meydanda ki caminin  merdivenlerinde oturup  yorgunluk  çıkartırlar.

Fatih Belediyesi, cami duvarlarının  yanına  güneş/rüzgardan korunmak amacıyla, yemci  esnafı için  6 adet  ufak  baraka  tahsis etmiş.

Bu  barakalardan faydalanabilmek için, hiçbir  gelirin olmayacak.

Ayşe Nine  bunlardan biri. Hakikaten  bugünkü işinden başka geliri yok.

Her sabah  kilosu  5 TL den  5 kilo  yem alıyor. Tüm masrafı 25 TL. Bir de  buradan  ayrılmamak  şart  yemler  bitene kadar.

Aldığı kuş yemini, 25  gramlık miktarlarda  teneke  tabaklara  dağıtıyor. 1 teneke yemin  ücreti 1 TL.

1 kilo yemden 40 adet, 5 kilodan 200  parti yem oluşuyor.

Hava güzelse  200 parti yem  saat  15.00 e kadar bitiyor. Toplanan para 200 TL. Masraf  25 TL. Geriye, vergi olmadan kalan net kazanç 175 TL.

Kısa günün  kazancı.

Bu yem satanlar arasında 2 de şipşak  fotoğraf çeken var. 1 kartpostal  anında teslim 4 TL. Tabii  bu arada yem de satılmakta.

Maşallah Güvercinlerin tümü obezit olmuş. Bol yem tümünü semirtmiş. 1000 i aşkın güvercin. Akşama doğru yemlere bile ilgi duymuyorlar, doygunluk  nedeniyle.

Ayşe nine, tek başına  5 nüfusa bakıyormuş. Günde 175 TL gelirle  tabii ki  muhtaç olmadan  bakılır. İş bilenin, kılıç kuşananındır demiş atalarımız.

Özcan Büyükoğlu

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol