Silivri Facebook

KAHRAMAN  MÜDÜRE HANIM ...
Gülperi Sönmez.Silivride Nufus Müdürü. Ser verir,sır vermez. Hatır gönül için yasa dışı teklifde bulunanlarla dostluğunu dahi keser. Dürüstdür. Vazifesinde başarılıdır.
 
Meslek hayatında çeşitli olaylara şahit oldu.Yazmaya kalksa belgesel olur. Üniversitelerde ders kitabı yerine geçer.
 
Olay yeni değildir.Kimseye anlatmamışdır.kaymakamlık personeli hariç kimse bilmez. Gülperi Sönmez hakikaten bir kahramandır. Bir bayan müdüre olarak,erkeklerin göze alamadığı riske girmiş,mafyanın rüşvet teklifini bizzat o dönemde ki Kaymakam beye anlatmışdır. Nufus müdüresi
 
Gülperi hanım son günlerde köylerde Muhtar tarafından Türk erkeklerle , evlendirilen yabancı uyruklu kadınlar dikkatini çeker.Bir değil beş değil. Silivri de ki 2 köy muhtarı yağmur misali nikah kıymaktadır. Hoş,muhtarların nikah kıyma yetkileri vardır ,ancak evlenen çiftler köyde yaşıyan insanlar değildir. Kimi Moldova’dan,kimi Romenya ‘dan gelmiş genç ve güzel bayanlar ,İstanbul-Malatya-Rize den gelme(Nakil alarak köye gelen)erkeklerle nikah kıyılmaktadır.
 
Gülperi hanım dosyaları inçeler ve muhtarlığın istediği kapsamlı nufus örneklerinin verilme işini ağırlaştırır. 3-4 gün sonra makamına gelen Cumhur Taşdeviren adlı kişi işlerin bekletilmeden yapılması için,resmen oldukça yüklü para teklif eder. Önce müdüre hanım kabul etmez görünür. Mafyanın başı olduğu sonradan anlaşılan Taşdeviren rüşvetin miktarını akıl almaz bir yüksekliğe çıkarır. Taşdeviren riça eder. Şu an bu kadar para yanımda yok. Müsaade et 1 saat sonra parayı getireyim. Müdüre hanım kabul der ve adam gittikden sonra soluğu Kaymakamın yanında alır.Olayı anlatır.Kaymakam Savcı ve Emniyetle konuşur. Tedbir alınır. Adam dediği saatte makama gelir. Bir gazeteye sarılmış tomarla para. Yanılmıyorsam 100 Bin Tl. Para masanın üstüne konur. İşte o sırada sivil polisler içeri girer. Adam pençereden atlayıp kaçmaya çalışır.Başarılı olamaz ve mahkemede tutuklanarak cezaevine konur.
 
Gülperi hanım meçburen olayı , Vatandaşlık ve Nufus Gn.Md.lüğüne rapor eder. Kaymakam da benzer raporu İç İşleri bakanlığına yollar.Tabii bu arada 2 muhtar ve bazı nufus görevlisi Hk tahkikat başlar Şu günlerde emekliliği gelmiş olan müdüre hanıma sadece üst makamlardan kuru bir teşekkür gelir.
 
Özcan BÜYÜKOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol